TOP

Η Ντίνα σε… σχέδια επί σχεδίων για κάθοδο Τατούλη, με επικοινωνία και φιέστες… πληρωμένες από την Περιφέρεια

Χαμένη στη «μετάφραση» των κινήσεων που γίνονται στο αυτοδιοικητικό πεδίο, αλλά και τις επιδιώξεις της μοιάζει η Περιφερειακή Αρχή. Μετά την εναγώνια προσπάθεια να βρει  στήριξη από κάποιο κόμμα  – προσπάθεια που έπεσε στο κενό αφού τα… άκυρα υπήρξαν κάθετα και διαδοχικά με δηλωμένη από όλους τους χώρους την αντίδραση σε αυτή την επιδίωξη και τον τρόπο με τον οποίο επιχειρήθηκε – ο κ. Τατούλης φόρεσε ξανά τον ανεξάρτητο μανδύα και τότε του… έφταιξαν ξανά τα κόμματα. Κι αφού αυτό δεν «έπιασε», πλέον κινήθηκε στο να αλλάξει την ατζέντα στεκόμενος πίσω από δελτία τύπου της Περιφέρειας για άλλα… θέματα που εκκρεμούν προσωπικά για τον ίδιο και τον… περιμένουν. Εδώ όμως οι εντυπώσεις επεστράφησαν με τον ίδιο αντίκτυπο στον κ. Τατούλη.

ΣΕ ΕΜΦΑΝΗ ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΤΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΑΤΟΥΛΗ

Πλέον στην ουσία των πραγμάτων, είναι ολοφάνερο και από την ψυχολογία της εικόνας και των εμφανίσεων πως οι όποιες του κινήσεις χαρακτηρίζονται πολιτικά τουλάχιστον σπασμωδικές. Η αίσθηση που έβγαινε από τα εγκαίνια στην «Πελοπόννησος 2018» ήταν μια εμφανή αμηχανία, μπροστά στον… περίπατο που έκαναν εκεί Δέδες και Νίκας.  Και αφού δεν κατάφεραν αυτή να την ανασχέσουν με πολιτικό τρόπο έχουν αρχίσει με όποιον άλλο, βλέποντας «δράκους» πριν ακόμη τους βρουν μπροστά, ως αντιπάλους, δίχως να αντιλαμβάνονται στην περιφερειακή αρχή πως «αντίπαλος» είναι το έργο τους και για αυτό είναι αμείλικτη η όποια πραγματικότητα.

ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ «ΕΞΑΠΤΕΡΥΓΟ» ΚΑΙ ΟΙ «ΜΥΓΟΣΚΟΤΩΣΤΡΕΣ»

Οι δύο παράγοντες  που βρίσκονται ένα βήμα πριν από την ανακοίνωσή τους για την κάθοδο στις περιφερειακές εκλογές δεν είναι τυχαίο πως βρέθηκαν με τη μία στο επίκεντρο των επικοινωνιακών «μυγοσκοτώστρων» του κ. Τατούλη.

Βέβαια, τον κύριο «υποδαυλισμό» τους ανέλαβε το πολιτικό «εξαπτέρυγο» του κ. Τατούλη, η κα Νικολάκου. Η αντιπεριφερειάρχης που είχε «χαθεί» από το προσκήνιο – διόλου τυχαίο αυτό – το προηγούμενο διάστημα, άρχισε να βγαίνει ξανά μπροστά και στην προβολή σε κοινή θέα. Έτσι, ανέβηκε μέχρι και στο βήμα της έκθεσης στην Κόρινθο, προξενώντας εντυπώσεις που σχολιάστηκαν από… αρνητικά έως και πολιτικά, στην κατεύθυνση, πως με αυτή την κίνηση ο κ. Τατούλης της έδωσε το «δαχτυλίδι» της διάδοχης κατάστασης. Η αφορμή ήταν η αναφορά τον αείμνηστο και αξέχαστο πολύ μεγάλο επιχειρηματία Γιάννη Λαρσινό, για τον οποίο βρήκε αιτία η κα Νικολάκου να ανέβει στο βήμα για να κλείσει την… φιέστα, κάτι που απλά θα μπορούσε να το κάνει και με μεγαλύτερη βαρύτητα από την Ντίνα, ο ίδιος ο Περιφερειάρχης.

Η ΝΤΙΝΑ… ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ

Οι κινήσεις ωστόσο της μέχρι πρότινος «πανίσχυρης» Ντίνας, δεν περιορίζονται σε αυτό. Το νέο της επικοινωνιακό της «στασίδι», την οδηγεί προς δίκην… θεάματος στο να ζητά μέχρι και την «αυτονόητη» παραίτηση Νίκα! Τον λόγο φαίνεται πάντως πως δεν τον κατάλαβε ούτε η ίδια (αφού… αγχώθηκε μέχρι και για τη ΝΔ τι θα κάνει), καθώς εφόσον ισχύει η αναφορά της για τον δήμαρχο Καλαμάτας, ομοίως θα ισχύσει και για τον πολιτικό της προϊστάμενο, που βρίσκεται και αυτός σε αξίωμα. Θα ζητήσει και την «αυτονόητη» παραίτηση Τατούλη, άραγε;

Ωστόσο για τις… παραιτήσεις φαίνεται θα την προλάβουν άλλοι(;). Τις τελευταίες ώρες το σενάριο περί παραίτησης Καλλίρη επανέρχεται στο προσκήνιο με φόντο και τις κινήσεις του για το δήμο στην Κόρινθο. Και δεν είναι το μόνο, αφού οι στηρίξεις των κομμάτων σε υποψηφίους τους, ανοίγουν το «χορό» των εξελίξεων.

Τέλος, οι κινήσεις της κας Νικολάκου με εμφανή την «πασοκογένεια» – αφού μόνο εκεί της έμεινε περιθώριο ελιγμών και προς τα εκεί τραβά την «ανεξάρτητη» παράταξη Τατούλη «στιγματίζοντάς» την – πλέον δημιουργούν δεδομένα απόλυτης ρήξης με τη ΝΔ σε κάθε επίπεδο, και έτσι, αποτελούν και κινήσεις που φέρνουν στα «κάγκελα» την οικογένεια Τατούλη κυρίαρχα για την προοπτική της καθόδου της Εύης Τατούλης με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.