Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Η συνέπεια της ανευθυνότητας

Ενας εργαζόμενος σε γηροκομείο, που πιθανόν δεν πίστευε ότι υπάρχει κοροναϊός ή ότι οι συνέπειές του μπορεί να είναι τρομερές, πέρασε ωραία διασκεδάζοντας στη Χαλκιδική. Πήρε μέτρα για τον κοροναϊό, προφυλάχτηκε, κράτησε αποστάσεις, φορούσε μάσκα; Ασε μας ρε φιλαράκι, εμείς δεν παίζουμε τα συμφέροντα του Γκέιτς και των φαρμακευτικών. Εμείς είμαστε Ελληνες, και Ελληνας σημαίνει γλέντι. Αλλωστε, σαν τη Χαλκιδική δεν έχει – κι η διασκέδαση είναι γούστο μας και καπέλο μας, ο αυταρχισμός δεν θα περάσει.

Αφού χόρεψε και ευφράνθη, γύρισε στη δουλειά του. Σε οίκο ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη. Ούτε που το σκέφτηκε ότι αυτός θα ήταν ο ξενιστής ο οποίος θα μετέφερε τον ιό στο περιβάλλον όπου ζουν αποσυρμένοι ηλικιωμένοι. Το αποτέλεσμα; Τριάντα τρεις υπερήλικοι βρίσκονται αντιμέτωποι με τις τρομερές συνέπειες της πανδημίας. Και με την πιθανότητα ενός τρομερού, οδυνηρού και μοναχικού θανάτου.

Ξέρω, είναι τρομερό να είσαι υπεύθυνος για την κακή τύχη των παππούδων σου, από απροσεξία σου, από έλλειψη στάθμισης των πραγμάτων, από ανευθυνότητα. Υπάρχουν γι’ αυτό και σοβαρές ποινικές ευθύνες. Ας μην ξεχνάμε λοιπόν ότι είναι στο χέρι μας να μη γίνουμε η αιτία για αμέλεια, οι επιπτώσεις της οποίας θα μας κυνηγάνε στη συνέχεια σε ολόκληρη τη ζωή μας.

του Ηλία Κανέλλη από το www.in.gr