Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

«Η Τέχνη πάει… Σχολείο!» από την ΚΕ «Φάρις»

Η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» του Δήμου Καλαμάτας θα προχωρήσει στην υλοποίηση προγράμματος με τίτλο: «Η Τέχνη πάει… Σχολείο!».

Καθηγητές από το καλλιτεχνικό προσωπικό των Σχολών της «Φάρις» θα επισκέπτονται τα σχολεία που θα δηλώσουν ενδιαφέρον και θα παρέχουν ανάλογη της ειδίκευσής τους καλλιτεχνική αγωγή. Η διδασκαλία αυτή (Μουσικής – Χορού – Εικαστικών) θα συμπληρώνει και δε θα υποκαθιστά τη σχετική εκπαίδευση, που προβλέπεται για τα σχολεία από το Υπουργείο Παιδείας.
Η πραγματοποίηση του προγράμματος θα οδηγήσει στον εμπλουτισμό της βιωματικής μόρφωσης των μαθητών, στην πολύπλευρη ανάπτυξη των ικανοτήτων τους, στην απελευθέρωση της δημιουργικής τους έκφρασης και στην καλλιτεχνική τους καλλιέργεια.
Στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΚΕ «Φάρις» της 30ής Νοεμβρίου 2017 επικυρώθηκε η εφαρμογή του προγράμματος.
Η Πρόεδρος Αναστασία Μπελογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της καθώς και την πρόθεση της «Φάρις» να συμβάλει στην πολιτιστική ζωή του τόπου με την εφαρμογή καινοτόμων δράσεων. Επίσης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δημήτριος Οικονομόπουλος, που παρευρέθη στη συνεδρίαση, ευχαρίστησε τη «Φάρις» για την πρωτοβουλία της, αποδέχτηκε την εφαρμογή του Προγράμματος και εξέφρασε τη χαρά του για την εποικοδομητική συνεργασία των δύο Φορέων.

Υπεύθυνος – συντονιστής προγράμματος: Σταύρος Βόλλαρης
Τηλέφωνο: 27210 27040
e-mail: [email protected]
Facebook : Σταύρος Βόλλαρης