Δευτέρα
1
Ιούλιος
TOP

Η “La Vanguardia” φιλοξενεί την ιστορία αγάπης και αλτρουισμού μιας μητέρας από τη Μεσσηνία για την κόρη της

Η ιστορία για την αλτρουιστική πράξη μιας μητέρας προς την κόρη της κάνει πλέον τον γύρο του κόσμου… Η Καλλιόπη Μαυρέα είχε από καιρό αποφασίσει πως θα είναι αυτή η δότρια της κόρης της, Ντίνας, σε περίπτωση που η χρόνια νεφροπάθεια που αντιμετωπίζει τα τελευταία 28 χρόνια κατέληγε σε νεφρική ανεπάρκεια.

Η Καλλιόπη και η Ντίνα Μαυρέα ζουν εδώ και χρόνια με την οικογένειά τους στη Βαρκελώνη και με αφορμή την πραγματικά συγκινητική ιστορία της δωρεάς ενός νεφρού από την μητέρα στην κόρη προσέλκυσαν το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον της εφημερίδας “La Vanguardia” στο πλαίσιο ξεχωριστού αφιερώματος για τη δωρεά οργάνων.

Πρόκειται για την μεγαλύτερη εφημερίδα της Καταλονίας και ένα εκ των μεγαλύτερης κυκλοφορίας εντύπων της Ισπανίας. Την ιστορία των δύο Μεσσήνιων γυναικών αφηγείται η δημοσιογράφος Ana MacPherson η οποία επιμελήθηκε του ρεπορτάζ  και φέρει τον τίτλο “Η Οδύσσεια μίας δότριας για να δώσει το νεφρό στην κόρη της – La odisea para donar un riñón a su hija”.

Μια ιστορία εν μέσω πανδημίας που πραγματικά συγκινεί όλους όσοι τη διαβάσουν καθώς αναδεικνύει την πραγματική έννοια της προσφοράς, της αλληλεγγύης, της αλληλοβοήθειας και της φιλαλληλίας…

Αυτό που και οι δυο γυναίκες δεν φαντάζονταν ποτέ είναι ότι αυτή η στιγμή θα έφθανε εν μέσω μιας πανδημίας και θα τις έβρισκε 3.000 χλμ. μακριά από την πατρίδα τους, με κλειστά σύνορα, χειρουργεία που έχουν μετατραπεί σε εντατικές και έναν ιό να καθιστά απαγορευτική την είσοδο στις μονάδες.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα το Hospital del Mar στη Βαρκελώνη, εξέταζε απ’ το 2019 την περίπτωση της νεαρής Κωνσταντίνας και σχεδόν οριακά κατάφερε να αποφύγει την είσοδό της στη μονάδα αιμοκάθαρσης και εν τέλει να βρει ένα κενό για να χειρουργηθεί χωρίς μεγάλο ρίσκο περί τα μέσα του 2020 και λίγο πριν το δεύτερο κύμα του κορωνοϊού εισβάλλει στις ζωές μας.

Η Καλλιόπη ταξίδεψε από την Καλαμάτα στη Βαρκελώνη, στις αρχές Ιουλίου, φθάνοντας δίχως στάση στο νοσοκομείο προκειμένου να υποβληθεί σε μοριακό έλεγχο

“Η χειρότερη και πιο δύσκολη συναισθηματικά στιγμή της όλης διαδικασίας ήταν αυτή που η μητέρα μου ήταν μέσα στο χειρουργείο και ενημερωνόμαστε για την πορεία της υγείας της με μηνύματα στο κινητό. Παρά το γεγονός ότι η αφαίρεση του οργάνου δεν διαρκεί πάνω από 2 ώρες, μου φάνηκε ατελείωτο αυτό το διάστημα. Αφού μάθαμε ότι πήγαν όλα καλά και πριν ακόμη περάσει μισή ώρα απ’ την έξοδό της απ’ το χειρουργείο, ήρθε η σειρά μου”, είναι τα συγκινητικά λόγια της νεαρής Κωνσταντίνας που νοιώθει καλύτερα από ποτέ χάρη στην προσφορά την πραγματικά αλτρουιστική, γεμάτη αγάπη, προσφορά της μητέρας της.

Διαβάστε εδώ το αφιέρωμα της Ισπανικής εφημερίδας https://www.lavanguardia.com/vida/20210207/6228908/odisea-donar-rinon-hija.html?utm_term=botones_sociales&fbclid=IwAR0s_KLLPpp7W6y7d9Qdv3-E0Ej84mWKaSE9MR7PPkPGO-0l6KDIWlSl3IE