Τετάρτη
11
Δεκέμβριος
TOP

Η TeamViewer δημιουργεί λογισμικό τηλεδιάσκεψης στα Ιωάννινα

Ο Φίλιπ Ντόιτσερ, αντιπρόεδρος της εταιρείας TeamViewer, που αναπτύσσει το ομώνυμο λογισμικό για απομακρυσμένο έλεγχο υπολογιστών, και γενικός διευθυντής της θυγατρικής της στην Ελλάδα, ανήκει στους ξένους που έχει καταφέρει να προσελκύσει η Ελλάδα. Τους τελευταίους δεκαοκτώ μήνες έχει μετεγκατασταθεί μόνιμα με την οικογένειά του στα Ιωάννινα, όπου η εταιρεία, με έδρα το Γκέπινγκεν της Γερμανίας, δημιούργησε τον Ιανουάριο του 2020 κέντρο έρευνας και τεχνολογίας (R&D). Με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τα εγκαίνια του κέντρου R&D στην οδό Δωδώνης 147 στα Ιωάννινα, ο κ. Ντόιτσερ διοργάνωσε χθες μια διαδικτυακή συνάντηση με εκπροσώπους του Τύπου, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσω του λογισμικού TeamViewer Meeting.

«Με υπερηφάνεια σας λέω ότι το πρόγραμμα αυτό που χρησιμοποιούμε τώρα αναπτύσσεται κυρίως εδώ, στα Ιωάννινα. Αυτό αποτελεί τεράστια επιτυχία. Φανταστείτε ότι πριν από ένα χρόνο ήμασταν συνολικά μόλις 20 άτομα, από τα οποία ορισμένα εργάζονταν μόλις δύο μήνες. Σήμερα, έχουμε ένα πλήρως λειτουργικό και ιδιαίτερα αποτελεσματικό κέντρο έρευνας και ανάπτυξης, το οποίο εργάζεται πάνω σε εφαρμογές καινοτομίας της TeamViewer και είναι σε θέση να αναπτύξει προϊόντα, δίνοντας έμφαση στην προστασία και κρυπτογράφηση προσωπικών δεδομένων. Και αυτό διαθέτοντας λιγότερο έμψυχο δυναμικό σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές μας», ανέφερε.

Το λογισμικό τηλεδιάσκεψης που αναπτύσσεται στα Ιωάννινα αποτελεί την πρόταση της TeamViewer έναντι αντίστοιχων λύσεων για τις οποίες η ζήτηση έχει εκτοξευθεί λόγω της πανδημίας. Διαθέτει ενισχυμένα χαρακτηριστικά ιδιωτικότητας, καθώς επιτρέπει τη σύνδεση των χρηστών χωρίς να απαιτείται η υποβολή ηλεκτρονικής διεύθυνσης (e-mail). Σχολιάζοντας την αύξηση της ζήτησης για εφαρμογές τηλεδιασκέψεων, ο Φίλιπ Ντόιτσερ ανέφερε χθες ότι ιδίως τον Απρίλιο και τον Μάιο, σε μηνιαία βάση, έναντι του αντίστοιχου συγκρίσιμου διαστήματος, αυξήθηκαν κατά 16 φορές η διάρκεια και ο αριθμός των συνδέσεων σε προγράμματα τηλεδιάσκεψης. Με τα δεδομένα αυτά, στόχος της εταιρείας είναι η ανάπτυξη λογισμικών που να καθιστούν εφικτή τη διασύνδεση 1.000 ή 2.000 ατόμων, καθώς η ζήτηση, ως επί το πλείστον από εταιρείες, για τέτοιου είδους εφαρμογές αυξάνεται.

Σήμερα, το κέντρο έρευνας των Ιωαννίνων απασχολεί περίπου 40 μηχανικούς Πληροφορικής, με την TeamViewer Greece να διοργανώνει στις 10 Φεβρουαρίου την πρώτη διαδικτυακή ημέρα καριέρας. Η εταιρεία επιδιώκει να προσελκύσει ταλαντούχους νέους, με τα σχέδιά της να ευνοούνται καθώς στην πόλη βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, που καταλαμβάνει, για το 2020, την 492η θέση ανάμεσα στα 900 καλύτερα ανώτατα ιδρύματα στον κόσμο. Ανάμεσα στους εργαζομένους που απασχολούνται στο κέντρο έρευνας των Ιωαννίνων υπάρχουν περιπτώσεις Ελλήνων που βρίσκονταν για πολλά χρόνια στο εξωτερικό, εν προκειμένω στη Σουηδία και στην Τσεχία, και αποφάσισαν να επαναπατριστούν. Οπως και μηχανικός Πληροφορικής που, έχοντας καταγωγή από τα Γιάννενα, αποφάσισε να εγκαταλείψει την Αθήνα και να γίνει… εσωτερικός μετανάστης.

«Η ζωή στα Γιάννενα είναι πιο αργή σε σχέση με μια τυπική πόλη της Γερμανίας, ενώ η πόλη δεν υστερεί σε τίποτα σε σχέση με την Αθήνα – ίσως μόνο ως προς την ποικιλία των επιλογών αναψυχής. Ωστόσο, η ποιότητα ζωής είναι απαράμιλλη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Φίλιπ Ντόιτσερ. Κι ενώ ο επικεφαλής της TeamViewer Greece υπήρξε διαφωτιστικός για τα πλεονεκτήματα των Ιωαννίνων, επέλεξε, σε σχετική ερώτηση της «Κ», να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του ως προς το ύψος των κεφαλαίων που πρόκειται να επενδύσει η εταιρεία στην Ελλάδα. Περιορίστηκε μόνο να αναφέρει ότι το κόστος εργασίας στην Ελλάδα είναι ανταγωνιστικό συγκριτικά με αυτό στην Πορτογαλία και στην Ισπανία, με την εταιρεία να προσφέρει ανταγωνιστικές και δίκαιες αμοιβές, ελαφρώς υψηλότερες σε σχέση με τα δεδομένα της αγοράς.

πηγη