Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Η Triumph γιορτάζει τον νέο James Bond με μια συλλεκτική μηχανή «Scrambler 1200»

Μπορεί ο Τζέιμς Μποντ να έχει licence to kill, όμως, η Triumph έχει licence to thrill. Το σίγουρο είναι ότι η εταιρεία μπαίνει δυναμικά στο παιχνίδι για τη νέα και πολυαναμενόμενη ταινία του θρυλικού πράκτορα «Νο Time To Die» και για να το γιορτάσει δημιούργησε μια συλλεκτική μηχανή. Κάπως έτσι γεννήθηκε η νέα Scrambler 1200 Bond Edition.

Πρόκειται για μια σπάνια μοτοσικλέτα περιορισμένης παραγωγής που θα κατασκευαστεί μόνο σε 25ο κομμάτια παγκοσμίως με την τιμή της κοντά στα 17.000 ευρώ. Μάλιστα, οι μοτοσυκλέτες θα είναι αριθμημένες και θα φέρουν μια ειδική πλακέτα στην άνω τιμονόπλακα, ενώ οι αναβάτες που θα τις αποκτήσουν θα τις παραλάβουν μαζί με ένα πακέτο που θα περιλαμβάνει μια προσωπική, αριθμημένη επιστολή από τον επικεφαλής της Triumph, Nick Bloor, μαζί με μια ειδική τσάντα.

Το ανάγλυφο σήμα του 007 είναι ευκρινές και δηλωτικό (Triumph). Βασισμένη στη Triumph Scrambler 1200 XE, αυτή η συλλεκτική εκδοχή είναι κομμένη και ραμμένη για τις ανάγκες του υπερπράκτορα. Μπορεί να του αρέσουν περισσότερο τα κλασικά αυτοκίνητα Aston Martin, ωστόσο δεν λέει όχι και στον δυναμισμό μιας μοτοσυκλέτας.

Η Scrambler 1200 Bond Edition χαρακτηρίζεται από πινακίδα 007 στην υπερυψωμένη εξάτμιση και πλευρικά καλύμματα κάτω από τη σέλα με την αναγραφή του 007, αλλά και νέο κάλυμμα σέλας από πραγματικό δέρμα με ραμμένο το πολυπόθητο «Bond Edition». Επίσης, ο χρωματικός συνδυασμός της Bond Edition είναι μοναδικός για την περίσταση, εμπνευσμένος από την μοτοσυκλέτα που ο Daniel Craig οδήγησε στην ταινία, με πολλές λεπτομέρειες σε μαύρο.

Το μοντέλο είναι βασισμένο στη Triumph Scrambler 1200 XE (Triumph). Οπως επί παραδείγματι: τα φτερά των τροχών εμπρός και πίσω, το πιρούνι, τα εμβλήματα του κινητήρα με χρυσές λεπτομέρειες, το ψαλίδι και το καπάκι του πίσω γραναζιού και την πίσω σχάρα και την ποδιά του κινητήρα. Η ισχύς του κινητήρα των 1.200 κυβικών της Scrambler 1200 Bond Edition ανέρχεται στους 90 ίππους. Ακόμη, η Scrambler 1200 Bond Edition φέρει φώτα ομίχλης με μαύρα ανοδιωμένα μπράτσα, εξάτμιση με ανθρακονημάτινα τμήματα της Arrow, σχάρα προβολέα από ανοξείδωτο ατσάλι, δοχείο υγρών εμπρός φρένου CNC και μαύρους ρυθμιστές αλυσίδας στον πίσω τροχό. Νέο κάλυμμα σέλας από πραγματικό δέρμα με σκαλιστό σύμβολο (Triumph).

Η ισχύς του κινητήρα των 1.200 κυβικών της Scrambler 1200 Bond Edition ανέρχεται στους 90 ίππους και τα 11,2 kgm ροπής, ενώ σε επίπεδο περιφερειακών το μοντέλο θα εξοπλίζεται με πίσω αμορτισέρ της Ohlins και δαγκάνες φρένων Brembo M50 εμπρός. Παράλληλα, τα μαρσπιέ του «εργαλείου» θα είναι ρυθμιζόμενα, ενώ ο εμπρός τροχός είναι 21 ιντσών και τα ελαστικά εμπρός και πίσω είναι τεχνολογίας tubeless.

Το μοντέλο θα κυκλοφορήσει μόνο σε 250 κομμάτια παγκοσμίως (Triumph).

Πηγή : Andro.gr