Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Θέματα πυροπροστασίας στην Π.Ε. Μεσσηνίας στη συνάντηση Αναστασόπουλου με στελέχη της Πυροσβεστικής

Θέματα ετοιμότητας εν όψει και της ερχόμενης αντιπυρικής περιόδου συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Στάθης Αναστασόπουλος στο Διοικητήριο της Π.Ε. στην Καλαμάτα, με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Μεσσηνίας πύραρχο Δημήτρη Γεωργανά και τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαμάτας αντιπύραρχο Θανάση Κατσαφάδο.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της πιο πάνω συνάντησης -στην οποία συμμετείχαν και υπηρεσιακοί παράγοντες-, έγινε ιεράρχηση των πρωτοβουλιών που πρέπει να ληφθούν για μια άρτια προετοιμασία.

Παράλληλα, συζητήθηκαν οι εν εξελίξει ενέργειες της Π.Ε. Μεσσηνίας όπως η επισκευή των δεξαμενών πυροπροστασίας, καθώς και έργα που προγραμματίζονται, μεταξύ των οποίων η συντήρηση και βελτίωση του αγροτοδασικού δικτύου σε συνεργασία με το Δασαρχείο.

Ας σημειωθεί ότι, όπως τόνισε ο αντιπεριφερειάρχης, πολύ σύντομα θα πραγματοποιηθεί διευρυμένη σύσκεψη, με τη συμμετοχή των δήμων της Μεσσηνίας, της Πολιτικής Προστασίας, της Δασικής Υπηρεσίας και άλλων αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να συζητηθούν και να αποφασιστούν ενέργειες όλων των φορέων για την όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία της Περιφερειακής Ενότητας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου.