Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Θεοδωράκης: “Μπορεί κάποιος να πει όχι στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψηφίζοντας Ποτάμι”

«Είμαστε αποφασισμένοι να παραμείνουμε έξω από το κουτοπόνηρο παιχνίδι των κομμάτων», τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Μεσσηνία και υπογράμμισε την απόφαση του Ποταμιού να μην δοθούν κομματικά χρίσματα σε Δήμους και Περιφέρειες.

Ο επικεφαλής του Κινήματος, από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται για την περιοδεία ενόψει των προσεχών εκλογικών μετρήσεων, υποστήριξε πως «οι δήμαρχοι πρέπει να είναι επιλογή των πολιτών» και πως «δεν αποφασίζει ο Θεοδωράκης στη Σεβαστουπόλεως ποιος είναι ο ικανός δήμαρχος για τη Σπάρτη, την Τρίπολη ή την Καλαμάτα».

Αναφερόμενος στο πολιτικό διακύβευμα των ευρωεκλογών και στο διχαστικό αφήγημα των δύο μεγάλων κομμάτων πως θα είναι χαμένη η ψήφος στο Ποτάμι, αναρωτήθηκε: «Γιατί πρέπει κάποιος να αρνηθεί τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά να ενταχθεί στους σχεδιασμούς των πρώην υπουργών της δεξιάς;» Και ξεκαθάρισε πως μπορεί κάποιος να πει όχι στην κυβέρνηση του κ. Τσίπρα ψηφίζοντας Ποτάμι, αφού αυτή θα είναι «μία λογική, προοδευτική ψήφος χωρίς να δοθεί λευκή επιταγή στους υπουργούς που κυβέρνησαν τη χώρα σε εποχές που έφεραν πιο κοντά τη χρεοκοπία».

Για τις ευρωεκλογές: «Η Ευρώπη είναι μια οικογένεια που μπορεί να προστατεύσει τους Έλληνες.»

Ερωτώμενος για την πολιτική θέση του Κινήματος στις ευρωεκλογές, ο κ. Θεοδωράκης ανέλυσε σημεία της πρότασης Μακρόν «Ευρωπαϊκή Αναγέννηση» την οποία το Ποτάμι εκπροσωπεί, τροποποιεί και προβάλλει. Βασικά ζητήματα είναι η φορολόγηση των πολυεθνικών κολοσσών, η ενίσχυση της βιομηχανικής και αγροτικής παραγωγής, η εντατικοποίηση των ελέγχων προκειμένου τα ευρωπαϊκά προϊόντα να γίνουν πιο ελκυστικά και η δημιουργία ευρωπαϊκού στρατού, λιμενικού και αστυνομίας ώστε «η φύλαξη των συνόρων της Ελλάδας να είναι υποχρέωση της Ε.Ε και να γίνεται με δαπάνες της».

Για τις δημοσκοπήσεις: «Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα μικρής ιστορίας και μεγάλου αποτελέσματος.»

Σχετικά με τις δημοσκοπήσεις τόνισε την ελλιπή εικόνα που αυτές παρουσιάζουν καθώς αποτυπώνουν ένα μικρό μόνο μέρος της κοινωνίας και πως η κύρια δύναμη του Ποταμιού που δεν καταγράφεται κρύβεται στη μεγάλη δεξαμενή των αναποφάσιστων: «Υπάρχει ένα 10% της κοινωνίας που παρακολουθεί το Ποτάμι και είναι κοντά του».

Κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στην πρωτεύουσα της Μεσσηνίας, ο Σταύρος Θεοδωράκης συνοδεία των υποψηφίων ευρωβουλευτών Στέλιου Φενέκου, Γεράσιμου Παπαδόπουλου και Μάκη Παπούλια είχε συνάντηση με τον Μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσόστομο και τον δήμαρχο Παναγιώτη Νίκα.