Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Ιστορικοί και περιβαλλοντικοί περίπατοι για τα παιδιά των ΚΔΑΠ

Τις προηγούμενες ημέρες, τα παιδιά των ΚΔΑΠ του Δήμου Καλαμάτας είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν την πόλη, να μάθουν ιστορικά και πολιτιστικά στοιχεία του τόπου μας και να αποκομίσουν πολύτιμες εμπειρίες.
Τα ΚΔΑΠ του 1ου και του 21ου Δημοτικών Σχολείων περιηγήθηκαν το Ιστορικό Κέντρο της Καλαμάτας, στο πλαίσιο του προγράμματος του Κέντρου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καλαμάτας με τίτλο: «Καλαμάτα: Από το Κάστρο ώς την Παραλία, περιβάλλον και ιστορία». Τα στελέχη του ΚΠΕ, Γεώργιος Παναγόπουλος και Γεώργιος Αργυροηλιόπουλος, τα βοήθησαν να ανακαλύψουν «θησαυρούς», που βρίσκονται «κρυμμένοι», αλλά σε κοινή θέα, στους δρόμους της πόλης και μαρτυρούν μεγάλο μέρος της ιστορίας της.
Στο πλαίσιο του ίδιου προγράμματος, τα παιδιά του ΚΔΑΠ του 8ου Δ.Σ. περιηγήθηκαν την περιοχή από τα Προσφυγικά, στη μαρίνα της Καλαμάτας μέχρι την Παραλία και είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον ποταμό Νέδοντα και την ιστορία του, καθώς και πολλά ιστορικά και πολιτισμικά στοιχεία για την Καλαμάτα και τα εργοστάσια που λειτουργούσαν τα παλιά χρόνια στην περιοχή.
Τα στελέχη των ΚΔΑΠ ευχαριστούν θερμά το προσωπικό του ΚΠΕ γι’ αυτά τα ιστορικά ταξίδια που προσέφεραν στα παιδιά και για το διασκεδαστικό τρόπο παρουσίασής τους, γεγονός που υποκίνησε τους μικρούς Καλαματιανούς να καταγράψουν τα ιστορικά, οικονομικά και περιβαλλοντικά μνημεία της πόλης.
Τέλος, τα παιδιά των ΚΔΑΠ 10ου και 8ου Δημοτικού Σχολείου επισκέφθηκαν την 7η Ανθοκομική Έκθεση Δήμου Καλαμάτας στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων και, αφού περιηγήθηκαν σ’ αυτήν, έπαιξαν σκάκι και άλλα παιχνίδια και παρακολούθησαν πώς παρασκευάζεται το σαπούνι.