Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Κάλεσμα σε συλλαλητήριο προς σωματεία και φορείς από την Επιτροπή Φοιτητών Μεσσηνίας

Κάλεσμα της  Επιτροπής Φοιτητών Μεσσηνίας για συλλαλητήριο την Παρασκευή 26/3 στις 18:30 στη πλατεία 23ης Μαρτίου

Χαιρετίζουμε τους χιλιάδες συμφοιτητές μας  που διαδήλωσαν στις πόλεις της Ελλάδας, που απέρριψαν στην πράξη την καταστολή! Κόντρα στον αυταρχισμό, στις συλλήψεις, στα ψέματα της κυβέρνησης οι φοιτητές τα καταφέραμε να καταδικαστεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας το απαράδεκτο νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη. Ακούστηκε δυνατά το αίτημα μας να ανοίξουν οι σχολές με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, να γίνουμε φοιτητές ξανά.

Αντί να κάνει πράξη τα δίκαια αιτήματα των μαθητών, των φοιτητών, των σπουδαστών για προσλήψεις προσωπικού, καθηγητών, διαμόρφωση κατάλληλων χώρων, ενίσχυση των υποδομών, επαρκή χρηματοδότηση στα σχολεία, τα Πανεπιστήμια και τα ΙΕΚ, αντί να εκμεταλλευτεί το χρόνο που τα πανεπιστήμια έμειναν κλειστά για να πάρει μέτρα για την ασφαλή επαναλειτουργία τους, η κυβέρνηση το μόνο που έκανε ήταν να «αξιοποιήσει» τις κλειστές σχολές για να φέρει στα μουλωχτά τα εκτρώματα όπως το νόμο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη, να δώσει 30 εκατομμύρια για πανεπιστημιακή αστυνομία που θα «φυλάει» το πανεπιστήμιο – επιχείρηση, που θα είναι κλειστό για τους φοιτητές και ανοιχτό για τα ΜΑΤ.

Η ΔΙΑ ΖΩΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΚΑΙ Η ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

 

Η οργή μας μεγαλώνει γιατί η κυβέρνηση δεν έχει πάρει κανένα ουσιαστικό μέτρο στην υγεία όπου τα νοσοκομεία καταρρέουν, στους χώρους εργασίας οι εργαζόμενοι είναι απροστάτευτοι από τον συνωστισμό, στα Μέσα Μεταφοράς ο κόσμος συνωστίζεται στις υποστελεχωμένες συγκοινωνίες και στην εκπαίδευση αποδεικνύεται ότι είναι επιλογή της κυβέρνησης να κρατάει τις σχολές κλειστές, συνολικά να υποβαθμίζει τις μορφωτικές και κοινωνικές ανάγκες μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΟΡΩΝΑ – ΓΡΑΜΜΑΤΑ

 

Οι ώρες είναι κρίσιμες, οι ώρες που χάνονται είναι ανθρώπινες ζωές. Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια μπροστά στο έγκλημα! Οι συγκλονιστικές εικόνες στον Ευαγγελισμό, με τα ασθενοφόρα να κάνουν ουρές χτυπάνε συναγερμό. Τώρα να δώσουμε τη δική μας μάχη στο πλευρό των υγειονομικών μας για τη ζωή και την Υγεία των εργαζομένων και της νεολαίας. Τώρα να δυναμώσει ο αγώνας για άμεσα επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας!

Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ -ΤΟΥ ΛΑΟΥ Η ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ

Η μόνη έγνοια της κυβέρνησης είναι να εντείνει τη καταστολή και της τρομοκρατία απέναντι σε όποιον διεκδικεί, να ρίχνει όλη την ευθύνη στο λαό και τη νεολαία για να σταματήσουμε να διεκδικούμε, να μη μιλάμε. Αυτό έδειξε η κρατική καταστολή και τρομοκρατία απέναντι στις μαθητικές κινητοποιήσεις, στις φοιτητικές κινητοποιήσεις όπως πρόσφατα στο ΑΠΘ, με το περιστατικό στη Ν. Σμύρνη.

Απέναντι σε όλα αυτά συνεχίζουμε τον αγώνα και τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας στη μόρφωση και στη ζωή. Καλούμε κάθε νέο και νέα να οργανώσουμε αυτόν τον αγώνα σε κάθε χώρο μόρφωσης, δουλειάς, άθλησης και ψυχαγωγίας απέναντι στη προσπάθεια τρομοκράτησης, προτάσσουμε τον συλλογικό μας αγώνα και τις ανάγκες μας.

 

Απαιτούμε: 

  • Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να επαναλειτουργήσουν τα Πανεπιστήμια. Προσλήψεις καθηγητών, αξιοποίηση κτιριακών υποδομών, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.  
  • Να μην εφαρμοστεί το νομοσχέδιο Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη που υποβαθμίζει περαιτέρω τις σπουδές μας. Όχι σε πανεπιστημιακή αστυνομία και διαγραφές.  
  • Ουσιαστική ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας, ώστε να ενισχυθεί με κλίνες και προσωπικό το δημόσιο σύστημα. Μαζικές προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού.
  • Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Καλούμε τη νεολαία και το λαό της πόλης, τα σωματεία και τους φορείς τη Πέμπτη 26/3 στις 18:30 στη πλατεία 23ης Μαρτίου.

Ουσιαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κόντρα στην καταστολή και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης.

Αγώνας για την υπεράσπιση της Υγείας. Διεκδικούμε τα δικαιώματα μας.