Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Κάλεσμα συμμετοχής στη Γ.Σ. απευθύνει στους αγρότες ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή στις εργασίες της Γενικής Συνέλευσης του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία της Μεσσήνης την Παρασκευή 9-7-2021 και ώρα 8.30 μ.μ. απευθύνουν τα μέλη της διοίκησης, καθώς στο επίκεντρο θα βρεθούν όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες.

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς οι βιοπαλαιστές αγρότες, αντί να μειώνονται αυξάνονται. Μετά από 1,5 χρόνο σε συνθήκες πανδημίας οι μικρομεσαίοι αγρότες παραμένουν ουσιαστικά αβοήθητοι. Η κυβέρνηση πιστή στις εντολές Ε.Ε.-ΚΑΠ όπως και όλες οι προηγούμενες συνεχίζουν την πολιτική του ξεκληρίσματος, προσπαθεί να μας απαλύνει τον πόνο με ψίχουλα την ίδια ώρα που μπουκώνει με ζεστό χρήμα εφοπλιστές , μεγαλοεργολάβους , μεγαλοξενοδόχους και βιομηχάνους.

Εκτός των εξευτελιστικών τιμών σε όλα τα προϊόντα που κυμαίνονται στο κόστος παραγωγής ή και πιο χαμηλά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε και μια σειρά από ζημίες που επισπεύδουν το ξεκλήρισμα μας. Στην κτηνοτροφία  μετά το χτύπημα του καταρροϊκού πυρετού, με πολλά νεκρά ζώα, οι παραγωγοί  πήραν επάνω τους όλο το κόστος καταπολέμησης και ζημιάς. Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση με δική της ευθύνη λόγω των δασικών στα βοσκοτόπια αλλά και του πλαφόν στην απόδοση του γάλακτος πετά έξω από την συνδεδεμένη επιδότηση τους περισσότερους κτηνοτρόφους ειδικά στα ορεινά. Οι ελαιοπαραγωγοί έχουν μπροστά τους άλλη μια χρονιά με πρόβλημα στην καρπόδεση, μετά και την περσινή , λόγο της παρατεταμένης ανομβρίας της άνοιξης. Ενώ η αναιμική αύξηση στην τιμή του ελαιολάδου έρχεται τώρα πολύ μακριά από την παραγωγική περίοδο που τα αποθέματα ελαιολάδου προς πώληση είναι πλέον ελάχιστα. Η πατάτα και μετά τους συνεχόμενους παγετούς του Φλεβάρη και του Μάρτη είχε πολύ χαμηλές αποδόσεις σε παραγωγή ενώ η τιμή της κυμάνθηκε γύρω από το κόστος παραγωγής. Την ίδια στιγμή διάφορα κηπευτικά έχουν είτε πρόβλημα τιμής είτε και ζημιάς όπως το καρπούζι που δόθηκε τσάμπα ή η ντομάτα που την χτύπησε η καστανή ρυτίδωση.

Και σε όλα αυτά έρχονται να προστεθούν τα παιχνίδια της “αγοράς”. Εξαγωγείς και μεγαλέμποροι  με την ανοχή της κυβέρνησης εκβιάζουν και τρομοκρατούν τους παραγωγούς. Μετά από το  “ΠΟΠ ” ελιά καλαμών που όλοι οι καλοθελητές σφάχτηκαν για το καλό του προϊόντος, και τελικά αυτό πουλήθηκε πολύ κάτω από την τιμή κόστους και σε πολλές περιπτώσεις έμεινε αδιάθετο και πετάχτηκε στις χωματερές. Σειρά παίρνει τώρα η κορινθιακή σταφίδα και το πρόβλημα με τα αδιάθετα αποθέματα σε αποθήκες. Στην ουσία εκβιάζουν τους παραγωγούς να συμβιβαστούν με χαμηλές τιμές διάθεσης ενόψει και της νέας συγκομιδής.

Τώρα λοιπόν με όλες αυτές τις δυσκολίες και μια σειρά από άλλες που έρχονται (ασφαλιστικό, φορολογικό) είναι πιο αναγκαίο από ποτέ όλοι οι μικρομεσαίοι αγρότες να οργανωθούν να συσπειρωθούν στους αγροτικούς συλλόγους της περιοχής τους, να  ιδρύσουν νέους όπου δεν υπάρχουν.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας ενάντια σε:

  • Εξευτελιστικές τιμές στο κόστος παραγωγής
  • ΕΛΓΑ και ασφαλιστικές εισφορές
  • Κόστος παραγωγής στα ύψη (αγροτικά εφόδια ,πετρέλαιο, ρεύμα, νερό)

 Βάζουμε φρένο σε αυτήν την πολιτική που μας ξεκληρίζει.

 9-7-2021 Παρασκευή στην πλατεία της Μεσσήνης στις 8.30μ.μ.”