Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Καιρός: Στα ύψη η θερμοκρασία από το Σαββατοκύριακο – Πού μπορεί να αγγίξει τους 40 βαθμούς

Μπορεί η πρώτη μέρα του Οκτώβρη σε πολλές περιοχές της χώρας να ξεκίνησε με χαμηλές θερμοκρασίες, ο καιρός ωστόσο θα συνεχίσει να είναι αίθριος ενώ η θερμοκρασία θα ακολουθήσει ανοδική πορεία.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η άνοδος της θερμοκρασίας θα ξεκινήσει από το Σάββατο, ενώ την Κυριακή και τη Δευτέρα θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Όπως προκύπτει μάλιστα από τους χάρτες της ΕΜΥ, η θερμοκρασία την Κυριακή στα ηπειρωτικά θα αγγίξει τους 36 και 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ η άνοδος θα συνεχιστεί και τη Δευτέρα με ακόμα πιο υψηλές θερμοκρασίες που κατά τόπους θα αγγίξουν τους 38 και 40 βαθμούς.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 02-10-2020
Στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν αρχικά στο Ιόνιο, βαθμιαία στα δυτικά ηπειρωτικά και πιθανώς πρόσκαιρα στην κεντρική Στερεά και την ανατολική Πελοπόννησο. Βελτίωση αναμένεται από τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές προβλέπονται αραιές νεφώσεις που θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές στα κεντρικά και βόρεια. Η ορατότητα τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία στο Ιόνιο 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 03-10-2020
Γενικά αίθριος καιρός με αραιές νεφώσεις, που θα είναι κατά διαστήματα πιο πυκνές στα βόρεια και με αυξημένη σχετική υγρασία. Η ορατότητα τις πρωινές και τις βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΚΥΡΙΑΚΗ 04-10-2020 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 05-10-2020
Αραιές νεφώσεις, κατά τόπους πιο πυκνές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα βόρεια. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6, στο Ιόνιο τοπικά 7 μποφόρ και μόνο στα Δωδεκάνησα θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

ΤΡΙΤΗ 06-10-2020
Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές, με πιθανότητα τοπικών βροχών στα βορειοδυτικά. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι κατά τόπους περιορισμένη. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στις περισσότερες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, στο Ιόνιο 6 μποφόρ και μόνο στα νοτιοανατολικά θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και κατά τόπους στα κεντρικά και τα νότια προβλέπεται να ξεπεράσει τους 30 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr