Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Καλαμάτα BC: Πολύ κοντά σε ανανέωση με Νώντα -Ετοιμάζεται για την Γ΄ Εθνική

Τη νέα χρονιά η ανδρική ομάδα μπάσκετ Καλαμάτα BC θα συμμετάσχει για τρίτη χρονιά, στην πενταετή πορεία της ως σύλλογος, στη Γ’ Εθνική κατηγορία καταγράφοντας μια ακόμη συμμετοχή στις εθνικές κατηγορίες. Οι πρωτόγνωρες καταστάσεις που βιώνουμε την φετινή χρονιά έχουν αλλάξει τον σχεδιασμό παρότι ακόμα τίποτε δεν έχει γίνει γνωστό από την μεριά της ΕΟΚ για τα νέα πρωταθλήματα.

Μέχρι στιγμής φημολογείται -θεωρείται σχεδόν βέβαιο- πως αντί για τέσσερις, οι όμιλοι της νέας Γ΄ Εθνικής θα είναι πέντε. Ένας εξ αυτών αμιγώς Πελοποννησιακός και σε αυτόν, προφανώς, θα τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π.

Πρώτη φορά τρεις ομάδες

της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ

σε εθνική κατηγορία

Σε ό,τι αφορά τη Μεσσηνία να σημειωθεί πως αυτή τη χρονιά σημειώνεται ένα νέο «ρεκόρ» καθώς αυτή θα είναι η πρώτη φορά που την Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π. θα εκπροσωπήσουν σε εθνικό πρωτάθλημα περισσότεροι από ένας σύλλογοι. Μετά την άνοδο της Καλαμάτας BC και του Δίωνα Κυπαρισσίας η αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων κράτησε στην εθνική κατηγορία και τους Δρομείς Τρίπολης παρότι τερμάτισαν πιο χαμηλά στην βαθμολογία του φετινού πρωταθλήματος.

Γεγονός σαφώς ευχάριστο για την περιοχή μας αφού αυτονόητα η παρουσία τριών σωματείων θα σημάνει περισσότερες ευκαιρίες διαφήμισης του μεσσηνιακού μπάσκετ αλλά και για τους νεαρούς επίδοξους πρωταθλητές του αύριο από την περιοχή μας να αναδείξουν το ταλέντο τους.

Πολύ κοντά σε ανανέωση

με τον προπονητή

Στα αγωνιστικά, το πέρας της δίμηνης περίπου καραντίνας, η ομάδα διανύει ένα μεταβατικό διάστημα κατά το οποίο οι προπονήσεις συνεχίζονται σε χαλαρό ρυθμό και πρόκειται να διαρκέσουν μέχρι τις πρώτες ημέρες του Ιουλίου, κυρίως σε ό,τι αφορά τους αθλητές των ακαδημιών.

Στο πλαίσιο του σχεδιασμού για τη νέα σεζόν πρώτο μέλημα της διοίκησης είναι η διασφάλιση μιας σημαντικής συνεργασίας. Αυτής του προπονητή. Οι συζητήσεις ξεκίνησαν κι όλα δείχνουν πως βρίσκονται σε καλό δρόμο και για μια ακόμα χρονιά ο ικανότατος προπονητής, Παύλος Νώντας θα βρίσκεται στο «τιμόνι» της Καλαμάτας BC.

Η σημασία του κόσμου και

η ανοικτή πόρτα της διοίκησης

Όπως κάθε φορά η συμβολή του κόσμου στις προσπάθειες των σωματείων είναι κομβικής σημασίας. Στην παρουσία και τη στήριξή του ελπίζει και για τη νέα σεζόν η Καλαμάτα BC.

«Ευχή μας ο κόσμος να μας τιμήσει και τη νέα χρονιά με την παρουσία τους στις κερκίδες, υποστηρίζοντάς μας στα παιχνίδια που θα δώσουμε στη Γ΄ Εθνική. Είναι αναμφίβολα ε ένα μεγάλο οικονομικό αποκούμπι για εμάς αλλά και κάθε αθλητικό σύλλογο» δήλωσε στο best ο παράγοντας του συλλόγου κ. Μυλώνας ο οποίος μετέφερε και την διάθεση και πρόθεση της διοίκησης να κατά την πόρτα ανοικτή σε όποιον επιθυμεί να προσφέρει ενεργά στην ομάδα.

Σ.Τρ.