Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Καλλιάνος: Η θερμοκρασία θα εκτοξευθεί και πάνω από τους 42°C

Για 10ήμερο κύμα καύσωνα κάνει λόγο ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, υποστηρίζοντας ότι το κύμα ζέστης θα μας ταλαιπωρήσει μέχρι τα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Με ανάρτησή του, ο κ. Καλλιάνος μοιράζεται «5 αλήθειες» για τον επερχόμενο καύσωνα, κατά τη διάρκεια του οποίου η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Γιάννη Καλλιάνου για τον καύσωνα

Πού ενδέχεται να συμβεί αυτό; Στις ακόλουθες περιοχές:

Σε κλειστές πεδιάδες της κεντρικής Μακεδονίας (κυρίως στους νομούς Κιλκίς, στα δυτικά του νομού Θεσσαλονίκης, στο νομό Σερρών και στους νομούς Πέλλας και Ημαθίας)

Σε περιοχές της Θεσσαλίας (νομοί Τρικάλων, Καρδίτσας και Λάρισας)
Στην Ήπειρο (νομοί Άρτας και Πρέβεζας)
Στη δυτική Στερεά (νομός Αιτωλοακαρνανίας)
Στην κεντρική Στερεά (νομός Φθιώτιδας)
Στην ανατολική Στερεά (Κωπαΐδα Βοιωτίας)
Στη δυτική Πελοπόννησο (κυρίως στο νομό Μεσσηνίας)
Στην ανατολική Πελοπόννησο (νομοί Λακωνίας και Αργολίδας)
ΑΛΗΘΕΙΑ 3η:

Παρόλο που θα επικρατήσει ζέστη και στην Αθήνα, εκτιμώ ότι η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης είναι δύσκολο να ξεπεράσει τους 39-40°C και αυτό προς τα τέλη της εβδομάδας. Από την ερχόμενη εβδομάδα ίσως υπάρξουν αλλαγές ως προς τις μέγιστες, αλλά αυτό ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει.

ΑΛΗΘΕΙΑ 4η:

Στις παραθαλάσσιες περιοχές της Ηπειρωτικής Ελλάδας, λόγω της θαλάσσιας αύρας, η μέγιστη θερμοκρασία θα είναι 3-5°C χαμηλότερη σε σχέση με τις αντίστοιχες απομακρυσμένες από τις ακτές περιοχές.

ΑΛΗΘΕΙΑ 5η:

Οι πιο ζεστές θάλασσες αυτή την εποχή είναι αυτές των δυτικών Κυκλάδων αλλά και των Σποράδων με θερμοκρασίες που αγγίζουν τους 25-26°C
ΥΓ: Οπλιστείτε με υπομονή. Παρ’ όλα αυτά, έχουν έρθει σαφώς και χειρότεροι καύσωνες…

Πηγή