Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κανέλης: Το αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά το συνδικαλιστικό κίνημα να το ακυρώσει στην πράξη όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις

Το αντεργατικό νομοσχέδιο να μείνει στα χαρτιά το συνδικαλιστικό κίνημα να το ακυρώσει στην πράξη όλοι στις απεργιακές κινητοποιήσεις

“Βρισκόμαστε μπροστά στην ψήφιση του αντεργατικού νομοσχεδίου που βάζει ταφόπλακα στα εργατικά δικαιώματα και καταργεί κάθε έννοια εργατικού δικαίου, από την πιο αντεργατική κυβέρνηση της μεταπολίτευσης.

Ένα νομοσχέδιο που μετά τη δεδομένη ψήφισή του από τους κυβερνητικούς βουλευτές, πρέπει να ακυρωθεί στην πράξη με το κατάλληλο συντονισμό όλων των συνδικάτων για τη δημιουργία ενός κοινωνικού μετώπου, αφού από αυτό το νομοσχέδιο ουσιαστικά πλήττεται το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Μετά την ομόφωνη από όλα τα συνδικάτα, πετυχημένη απεργιακή κινητοποίηση της περασμένης Πέμπτης και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση των εργαζομένων, το επόμενο βήμα έπρεπε να είναι ο άμεσος συντονισμός από πλευράς ΓΣΕΕ για την κλιμάκωση της εργατικής αντίστασης, αλλά κυρίως για το μήνυμα ενότητας που θα έπρεπε να λάβουν όλοι οι εργαζόμενοι.

Αντί αυτού όμως είχαμε τη γνωστή παρελκυστική πολιτική που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια η  ηγεσία της ΓΣΕΕ, καθυστερώντας αφενός τη λήψη απόφασης για την κλιμάκωση του αγώνα αλλά και το χειρότερο πετώντας το μπαλάκι στα Εργατικά Κέντρα και στις Ομοσπονδίες να πάρουν… πρωτοβουλίες για κινητοποιήσεις.

Εμείς από την πρώτη στιγμή που άρχισε να διαρρέεται το περιεχόμενο του νομοσχεδίου είχαμε εγκαίρως καταθέσει πρόταση να συνεδριάσει το Γενικό Συμβούλιο της ΓΣΕΕ, όπου με τη συμμετοχή όλων των Προέδρων Ε.Κ. και Ομοσπονδιών, θα γινόταν και ουσιαστικός συντονισμός αλλά και οργανωμένη αντίσταση.

Μπροστά σε αυτό το αρνητικό κλίμα που διαμορφωνόταν, με ουσιαστική αποκλιμάκωση του αγώνα, η παράταξή μας με τις δυνάμεις που οι εργαζόμενοι μας έχουν δώσει, πρωτοστατήσαμε για ουσιαστική και όχι προσχηματική κλιμάκωση του αγώνα, βάζοντας ως αιχμή της κλιμάκωσης την οργάνωση ενός μεγαλειώδους συλλαλητηρίου εκεί όπου συντελείται το έγκλημα κατά της εργατικής τάξης, δηλαδή στο  Ελληνικό κοινοβούλιο.

Αυτή την κρίσιμη ώρα του αγώνα δεν θα μπούμε σε μια ανούσια αντιπαράθεση, που μόνο αποπροσανατολίζει το εργατικό κίνημα και προσθέτει νερό στο μύλο της προπαγάνδας των φερέφωνων ΜΜΕ της κυβέρνησης. Μια αντιπαράθεση για την αριστεροσύνη και την επαναστατικότητα, που για κάποιους μπορεί να είναι τρόπος επιβίωσης για εμάς είναι ουσιαστικά διάσπαση της ενότητας του κινήματος.

Αυτή την κρίσιμη ώρα θα μπούμε με όλες μας τις δυνάμεις μπροστά για να είναι όσο πιο δυναμικό και πετυχημένο το αυριανό συλλαλητήριο, θα μπούμε μπροστά για να στείλουμε το μήνυμα στους εργαζόμενους, ότι και να ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα συνεχίσουμε τον αγώνα για να μην εφαρμοστεί στην πράξη.

Με αυτές τις σκέψεις θεωρούμε απαραίτητο η ΓΣΕΕ να πρωτοστατήσει στη δημιουργία του κοινωνικού μετώπου, που θα ακυρώσει αυτό το νόμο και να καλέσει άμεσα σε συνεδρίαση το Γενικό Συμβούλιο, για να αποφασιστούν οι ενέργειες και να συντονιστούν οι δράσεις όλων των συνδικάτων και της ελληνικής κοινωνίας συνολικά.

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ 20:00 ΜΠΡΟΣΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

 ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ

Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΤΟ ΑΚΥΡΩΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

  

ΚΑΝΕΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΑΝ. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ε.Κ.Καλαμάτας

ΕΑΚ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ”