Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κανένα κρούσμα σήμερα στη Μεσσηνία -H ενημέρωση για τον κορωνοϊό

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 610 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), που ανεάζουν τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στα 147860. Από τα 610 νέα κρούσματα 187 εντοπίζονται στην περιφέρεια της Πελοποννήσου το φορτίο παραμένει μικρό. Στην ΠΕ Λακωνίας καταγράφονται 9 κρούσματα, 8 στην Κορινθία, στην ΠΕ Αργολίδας 4 στην Αρκαδία 1, ενώ κανένα κρούσμα δεν εντοπίστηκε στην Μεσσηνία. 16 στην Αχαΐα, 1 στην Ηλεία.

H Live ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκο Χαρδαλιά, την Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Βάνα Παπαευαγγέλου και τον Επίκουρο Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων Γκίκα Μαγιορκίνη.

Στην ενημέρωση συμμετέχει ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, προκειμένου να απαντά σε ερωτήματα που αφορούν στο σύστημα Υγείας.

Η Επιτροπή συναίνεσε στο άνοιγμα του λιανεμπορίου θα υπάρχει όμως συνεχή επαναξιολόγηση ανάλογα με τα στοιχεία που θα προκύπτουν από την πορεία της νόσου στη χώρα μας.

Το μεγάλο στοίχημα όπως είναι η κα Παπαευαγγέλου είναι το επόμενο δίμηνο να έχουν εμβολιαστεί ηλικιωμένοι και πολίτες με σοβαρά νοσήματα, ενώ όπως τόνισε σε οποιαδήποτε μεταβολή του ιού θα συζητείται εκ νέου ο τρόπος αντιμετώπισής του.