Ξεκινούν σε λίγες μέρες οι πρώτες κοπές πρώιμου καρπουζιού στην Τριφυλία, προϊόν που θεωρείται αδιαμφισβήτητα από τις σημαντικότερες καλλιέργειες της περιοχής. Οι παραγωγοί, φέτος, φαίνεται να έχουν σύμμαχο τους τον καιρό καθώς οι θερμοκρασίες που επικρατούν τις τελευταίες εβδομάδες στην περιοχή είναι ευνοϊκές. Σε πολλές από τις εκτάσεις καρπουζιού βέβαια, έχουν τοποθετηθεί αντιχαλαζικά δίχτυα από τους παραγωγούς φοβούμενοι τυχόν ακραία καιρικά φαινόμενα της «τελευταίας στιγμής».
Έτσι, οι καρπουζοπαραγωγοί ευελπιστούν να διατηρηθούν αυτές οι ζεστές μέρες στην Ελλάδα αλλά και στις χώρες της Ευρώπης όπου εξάγεται το προϊόν. Εξάλλου όσο ανεβαίνει η θερμοκρασία στις καταναλώτριες αγορές τόσο αυξάνεται και η ζήτηση του.
Εν αναμονή , λοιπόν , για την συγκομιδή και κατανάλωση του πρώτου μας καρπουζιού για φέτος που πέρα από νόστιμο είναι και εξαιρετική πηγή βιταμινών για τον οργανισμό.