Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Καταγγελία οικότροφων για αποφάσεις της Εφορίας της Φοιτητικής Εστίας Καλαμάτας

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Καταγγελία: Ως εκπρόσωποι των οικότροφων στην Φοιτητική Εστία Καλαμάτας θα θέλαμε να παραθέσουμε κάποια ανεκδιήγητα γεγονότα-αποφάσεις, που πάρθηκαν το τελευταίο διάστημα από τα μέλη της Εφορίας της Εστίας, σχετικά με την λήξη της λειτουργιάς της Εστίας για τους θερινούς μήνες.

Παίρνοντας τα πράγματα από την αρχή, την 28η Ιουνίου λάβαμε ενημέρωση από τον Πρόεδρο της Εφορίας  κ. Ιωακείμ Σπηλιόπουλο ότι θα συγκροτηθεί συνεδρίαση του οργάνου στις 30 Ιουνίου 2021 ώστε να αποφασιστεί η παύση της λειτουργίας της Εστίας για τους θερινούς μήνες και σε συνέχεια της ενημέρωσης,  πρότεινε η λήξη της φιλοξενίας των οικότροφων να τερματιστεί στις 4 Ιουλίου 2021. Παρακάτω σας παραθέτουμε και τα πειστήρια!

Όπως διακρίνεται η συνεδρίαση έγινε δια περιφοράς (δηλαδή χωρίς να συνδεθούμε) ώστε να μην υπάρχουν οι εύλογες αντιδράσεις από την πλευράς μας, μιας και γνώριζαν πολύ καλά ότι η εξεταστική περίοδος του Ιουνίου ολοκληρώνεται για όλα τα τμήματα στις  9 Ιουλίου 2021, με εξαίρεση μάλιστα το Τμήμα Επιστήμης&Τεχνολογίας Τροφίμων, όπου οι επί πτυχίο φοιτητές ολοκληρώνουν τις εξετάσεις τους στις 16 Ιουλίου 2021. Να σημειωθεί μάλιστα στο σημείο αυτό ότι ο κ. Σπηλιόπουλος διατελεί χρέη  Αναπληρωτή Προέδρου στο συγκεκριμένο Τμήμα!

Η αντίδραση μας ως εκπρόσωποι των οικότροφων, φυσικά ήταν άμεση και καυστική!

Παρόλη την αντίδραση-διαφωνία, με λογικά επιχειρήματα που παραθέσαμε σε όλα τα υπόλοιπα μέλη της Εφορίας της Εστίας, η μοναδική απάντηση που λάβαμε (ελήφθη στις 29 Ιουλίου 2021) από τον Πρόεδρο ήταν η παρακάτω:

Έπειτα από την απάντηση που λάβαμε και για περίπου 1 εβδομάδα επικράτησε σιγή ιχθύος από όλα τα μέλη της Εφορείας της Εστίας χωρίς να γίνει καμία ενημέρωση της πλευράς μας για το ποια πρόταση-απόφαση επικράτησε πλειοψηφικά από το σώμα, όπως όφειλαν να πράξουν!

Ώσπου την 6η Ιουλίου αναρτήθηκε στις εγκαταστάσεις της Φ.Ε.Κ ανακοίνωση, με την οποία η λήξη της φιλοξενίας των οικότροφων για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021 και η παράδοση των δωματίων επέρχεται στις 4 Ιουλίου 2021.

Με την συγκεκριμένη ανακοίνωση ως εκπρόσωποι των οικότροφων γίναμε μάρτυρες μιας καλοστημένης πλεκτάνης ψεμάτων και κοροϊδιών απέναντι σε όλους τους οικότροφους της Εστίας!

Σας παραθέτουμε την ανακοίνωση καθώς και το πρακτικό της συνεδρίασης το οποίο τονίζουμε ότι δεν το λάβαμε από τον Πρόεδρο της Εφορίας της Εστίας ούτε από τον γραμματέα του σώματος, αλλά από την Προϊσταμένη του τμήματος Μέριμνας έπειτα από αίτημα μας!

Προφανώς για να μας αποκρύψουν τις ανεύθυνες και απαράδεκτες αποφάσεις που ελήφθησαν!

Με μια πρώτη ματιά μπορεί να αντιληφτεί κάνεις ότι η ανακοίνωση με το πρακτικό της συνεδρίασης διαφέρουν αρκετά!

Είναι η περίτρανη απόδειξη ότι τα μέλη της Εφορίας της Εστίας δεν έχουν καμία συνοχή, καμία συνεννόηση, δείχνοντας ανευθυνότητα προς τους οικότροφους, αλλά και προς τις αρμοδιότητες που έχουν ‘’αναλάβει’’ (;).

  • Πόσο υπεύθυνο είναι να αποφασίζεται η λήξη της λειτουργίας της Εστίας κατά την περίοδο διενέργειας των εξετάσεων του Ιουνίου;

 

  • Πόσο υπεύθυνο είναι το σώμα να συνεδριάζει στις 30 Ιουνίου και να αποφασίζει η λήξη της λειτουργία της Εστίας να επέλθει 4 μέρες μετά (4 Ιουλίου);

 

  • Γιατί στην ανακοίνωση ο αριθμός 103/28-6-2021 παρουσιάζεται ως απόφαση ενώ την πραγματικότητα είναι αριθμός πρωτοκόλλου της πρόσκλησης για συνεδρίαση; Που εξυπηρετεί αυτό το ψέμα;

 

  • Πως γίνεται η παράδοση των δωματίων και η λήξη της λειτουργίας της Εστίας να επέρχεται τις 4/7/2021 και η ανακοίνωση να αναφέρει ότι η αποχώρηση μας μπορεί να γίνει μέχρι τις 9/7/2021; Το πρακτικό της συνεδρίασης γιατί δεν αναφέρει κάτι τέτοιο;

 

Όλα αυτά είναι εύλογα και λογικά ερωτήματα τα οποία μέχρι και σήμερα κανείς τους δεν τα έχει απαντήσει!

Τελικά είστε ανεύθυνη ή ανίκανοι;

Εμείς από πλευράς μας έχουμε ενημερώσει τον αρμόδιο Αντιπρύτανη, ο οποίος μας δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί του θέματος!

Κλείνοντας, καταγγέλλουμε όλα τα μέλη της Εφορείας της Εστίας αλλά και την ίδια την απόφαση για την λήξη της λειτουργίας της!

 

Οι εκπρόσωποι των οικότροφων στην Φ.Ε.Κ

 

Χατζησταματίου Χριστίνα                              Λεγάκης Παναγιώτης