Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Κατασχέθηκαν 111 πακέτα με λαθραία τσιγάρα – Τρεις συλλήψεις για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα στη Μεσσηνία –

Συνελήφθησαν, χθες (5.3.2019) το απόγευμα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας Μεσσηνίας, τρεις (3) ημεδαποί, ένας (1) 36χρονος και δύο (2) γυναίκες ηλικίας 40 και 47 ετών, αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων, χθες (5.3.2019) το απόγευμα, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, ανωτέρω αστυνομικοί, εντόπισαν και συνέλαβαν τη 40χρονη, η οποία παρέλαβε δέμα στο οποίο περιέχονταν συνολικά -90- πακέτα τσιγάρων, τα οποία δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνες που ακολούθησαν στην οικία του 36χρονου και της 40χρονης, καθώς και στην οικία της 47χρονης, στη Μεσσήνη Μεσσηνίας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά -21- πακέτα τσιγάρων, τα οποία επίσης δεν έφεραν την ενδεικτική ταινία φόρου κατανάλωσης.

Τα πακέτα λαθραίων τσιγάρων θα σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να υπολογιστεί το ύψος των διαφυγόντων δασμών και φόρων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.