Δευτέρα
17
Ιούνιος
TOP

“Καυτές” οι εξελίξεις στα εθνικά θέματα – Η ανάλυση του διεθνολόγου Αναστάσιου Γεώργα

Με τις εξελίξεις να καταγράφονται ως “καυτές” στο μέτωπο των εθνικών ζητημάτων, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST φιλοξενήθηκε ο Διεθνολόγος Αναστάσιος Γεώργας.

Όπως σημείωσε ο κ. Γεώργας οι εξελίξεις οδηγούνται σε μία κορύφωση στην ανατολική Μεσόγειο, με αναλυτές να την παρουσιάζουν ως ένα νέο “Περσικό κόλπο”. Στο επίκεντρο όπως τόνισε ο κ. Γεώργας είναι τα ζητήματα των ΑΟΖ, με τις διακρατικές σχέσεις να επηρεάζουν όλους τους τομείς όπως η εθνική κυριαρχία.

Τα κοιτάσματα υδρογονανθράκων και φυσικού αερίου επί της ουσίας δρομολογούν τις εξελίξεις και πυροδοτούν την ένταση, με την Τουρκία να πρωταγωνιστεί σ’ αυτή. Ο κ. Γεώργας αναφέρθηκε στις προκλητικές κινήσεις του Τ. Ερντογάν και στα δικαιώματα που επιδιώκει να έχει η Τουρκία και το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος, αποτελώντας παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή, ενώ αναφορά υπήρξε και στο casus belli που παραμένει ενεργό με φόντο την προγραμματισμένη προσπάθεια της Ελληνικής πλευράς για επέκταση στα 12 ν.μ.

Σύμφωνα με τον Διεθνολόγο κ. Γεώργα “χωρίς ενέργεια δεν υπάρχει οικονομία”. Μίλησε για ένα σύστημα απόλυτα ελεγχόμενο από τον ΟΠΕΚ και συμφέροντα , ενώ υπογράμμισε ότι  η Ελλάδα οφείλει να διατηρήσει τη στρατηγική της για να μπορέσει να προχωρήσει στην ανακάλυψη των όποιων κοιτασμάτων υπάρχουν.

Ιδιαίτερη η αναφορά στο “επικίνδυνο παιχνίδι” και το τεράστιο διακύβευμα, με τον κ. Γεώργα να εστιάζει ιστορικά στα κράτη που διαλύθηκαν λόγω του πετρελαίου! Παρόλα αυτά ξεκαθάρισε ότι τα κέρδη θα είναι τεράστια.

Σε σχέση με το Σκοπιανό ο κ. Γεώργας ανέφερε ότι είναι μία συμφωνία κακή, με 35 προαπαιτούμενα και χρόνο υλοποίησης 3-5 χρόνια. Αυτό που υπογράμμισε είναι ότι όλη αυτή η διαδικασία πρέπει να έρθει προς έγκριση στην Ελληνική Βουλή, με τον κ. Γεώργα να εκφράζει την ενόχλησή του στο ότι δεν υπήρξε δημοψήφισμα για το ζήτημα στην Ελλάδα, ενώ σε πολιτικό επίπεδο εστίασε στην διάσταση απόψεων Τσίπρα – Καμμένου. Χαρακτήρισε κακή πολιτική επιλογή το όλο θέμα για το οποίο δεν ζητήθηκε η γνώμη του λαού, κάνοντας αναφορά και σε μυστική διπλωματία από την πλευρά του κ. Κοτζιά, προβλέποντας καταστάσεις που θα διχάσουν τον κόσμο.

Τέλος σχολιάζοντας το περιστατικό που σημειώθηκε στην Αλβανία με την δολοφονία του Κ. Κοτσιφά, ο κ. Γεώργας ανέφερε μεταξύ άλλων: “Χαρά στην πατρίδα η οποία μπορεί να εμπνέει τέτοια παλικάρια και τιμή στον Κωνσταντίνο Κοτσιφά ο οποίος αγάπησε τόσο πολύ την Ελλάδα”.