Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Καφαντάρης: Με υπευθυνότητα, ενότητα, ομοψυχία, οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τις αρχές και αξίες που μας κληροδότησαν οι γενιές των προγόνων μας

Μήνυμα ενότητας και ομοψυψίας στέλνει γγ ΚΕΔΕ Δ Καφαντάρη εν όψει της αυριανής ημέρας και του εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

“Η εθνική επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι μια διπλή γιορτή για όλους τους Έλληνες και με ιδιαίτερο συμβολισμό.

Τιμούμε τους ήρωες του 1821, επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας και την ημέρα θρησκευτικής κατάνυξης, του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου για την Ορθοδοξία.

Γιορτάζουμε το υπέρτατο αγαθό που μας χάρισαν οι πρόγονοι μας, με τους ηρωικούς τους αγώνες και τις μεγάλες θυσίες τους. Την ελευθερία, την ανεξαρτησία του Έθνους μας.

Στάθηκαν όρθιοι και έγραψαν το λαμπρότερο κεφάλαιο της νεότερης ιστορίας της Χώρας μας.

Ο φετεινός εορτασμός, μας βρίσκει μπροστά σε οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις και δυσκολίες. Είναι όμως χρέος όλων μας, να αγωνιστούν για να κρατήσουμε την πατρίδα μας ψηλά αντλώντας διδάγματα και αξίες από τους ήρωες του 1821.

Με υπευθυνότητα, ενότητα, ομοψυχία, οφείλουμε να ενδυναμώσουμε τις αρχές και αξίες που μας κληροδότησαν οι γενιές των προγόνων μας.

Ας κρατήσουμε ψηλά τη σημαία της ελευθερίας και ας θυμηθούμε τα λόγια του Στρατηγού Μακρυγιάννη “τότε μόνο θα πάει ο τόπος μας  μπροστά όταν πάψουμε να μιλάμε και να σκεφτόμαστε με το εγώ αλλά με το εμείς”.

Χρόνια πολλά και θερμές ευχές για ένα καλύτερο αύριο του Έθνους και όλων μας.”