Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Κι άλλος «πήδηξε» από το «τρενάκι» του Τατούλη!

Απανωτά τα χτυπήματα για τον απερχόμενο Περιφερειάρχη που μετρά απώλειες σε κάθε επίπεδο – χαρακτηριστικά τα όσα συμβαίνουν τελευταία – ακόμη και σε επίπεδο προσώπων. Μετά τον Γ. Μπουλούκο που… παράτησε στα «κρύα του λουτρού» τον Τατούλη για τον Πατούλη, ήρθε και η  απώλεια της Μαντώ Μπελεγρή. Ενός στελέχους που έβρισκε αναφορά σε πολύ κόσμο στη Λακωνία με την διαδοχική στήριξή της σε επίπεδο κοινωνίας χρόνια τώρα. Η κα Μπελεγρή με επιστολή της ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια και ούτε καν αναφέρεται στον κ. Τατούλη. Δείτε τα όσα αναφέρει:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΜΑΝΤΩ ΜΠΕΛΕΓΡΗ
Αυτή την εποχή είμαι υποχρεωμένη να  ανταποκριθώ σε  τρεις  ιδιότητες, ιδιαίτερης  ευθύνης η κάθε μια. Από το 2002 μέχρι σήμερα [με διάλειμμα  τριών ετών ] λειτούργησα παράλληλα την ιδιότητα της Συμβολαιογράφου  και της Νομαρχιακής αρχικά και από του έτους 2014 μέχρι και σήμερα της Περιφερειακής Συμβούλου . Συνδυασμός πανελλαδικά μοναδικός .
Το πόσο θετικά για το δημόσιο συμφέρον, ή μη , διεκπεραίωσα τη διπλή αποστολή μου , δεν θα το πω η ίδια.  Θα έλεγα  δεν είναι ανάγκη να ειπωθεί . Εχει έμπρακτα αποδειχθεί .
Ηδη όμως από 1-1-2019 που  άρχισε  η κτηματογράφηση στη μείζονα περιοχή της Λακωνίας , αφενός μεν έχω  την ευθύνη του Υποθηκοφυλακείου , αφετέρου δε έχω την πανελλήνια μοναδικότητα  να υπηρετώ ταυτόχρονα   ως Συμβολαιογράφος, ως Υποθηκοφύλακας  Επιδ.Λιμηράς και ως Περιφερειακή Σύμβουλος  . Από τις τρεις αυτές ιδιότητες  αυτή που  περισσότερο αγαπώ , είναι αυτή που είμαι υποχρεωμένη να  αποχωριστώ , αφήνοντας πίσω μου  το ωραιότερο κομμάτι της  δημόσιας δράσης μου . Ετσι τη στιγμή αυτή  γνωστοποιώ ότι δεν  θα είμαι υποψήφια στις  αμέσως επόμενες  Περιφερειακές ή άλλες εκλογές και  απευθύνω   ένα ειλικρινές ευχαριστώ στον Περιφερειάρχη  Πελοποννήσου  για την εμπιστοσύνη του , στους συναδέλφους στο ΠΕ.ΣΥ. όλων ανεξαρτήτως των  παρατάξεων,- όλοι θέλουμε το καλό της Πελοποννήσου έστω και αν  μερικοί   το  βλέπουν από διαφορετική   άποψη -,  στα στελέχη  και  στους συνεργάτες της Περιφέρειας Πελοποννήσου , των  Δήμων ,  των  Κοινοτήτων , της ΕΝ.ΠΕ κλπ.
Ένα  μεγάλο  δημόσιο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στα παιδιά μου , τη Χρυσαυγή και τον Απόστολο , που από τα εφηβικά τους χρόνια  στερήθηκαν πολλές φορές τη μητέρα τους , τη στήριξαν   και  την βοήθησαν στο έργο της . θυσιάζοντας χρόνο από τις σπουδές τους και μέχρι  σήμερα από την εργασία τους.  Ειδικά  η Χρυσαυγή   συμμετείχε και συμμετέχει   εθελοντικά  σε πολλές διοργανώσεις της Περιφέρειας, εντός και εκτός  Ελλάδος.
Βέβαια  ειλικρινές και μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ , απευθύνω στους  χιλιάδες φίλους μου , συντοπίτες, συμπολίτες, συνεργάτες, συνοδοιπόρους , συντρόφους , οπουδήποτε βρίσκονται,  στη Λακωνία, στην Ελλάδα, στις ΗΠΑ, στον Καναδά, στην Αυστραλία . Μαζί πιστέψαμε , σχεδιάσαμε, προγραμματίσαμε, πραγματοποιήσαμε, χαρήκαμε  και λυπηθήκαμε , πανηγυρίσαμε επιτυχίες,  προβληματιστήκαμε για αποτυχίες και επαναπροσδιορίσαμε  στόχους . Δεν   χωράνε σε χαρτιά να τους αναφέρω. Τους γνωρίζω και τους τιμώ καθένα  χωριστά και το ξέρουν .  Ηταν  η δική τους  παρότρυνσή  και   εμπιστοσύνη  που με έκανε να βγω από το ασφαλές οχυρό του  Συμβολαιογραφείου  και   να ανοιχτώ στα αυτοδιοικητικά μονοπάτια .
Αισθάνομαι δικαιωμένη . Επέτυχα  να δώσω  κοινωνικό προφίλ σε ένα από τα πιο σκληρά επαγγέλματα και να    προσφέρω επαγγελματική υπευθυνότητα σε  μια αιρετή πολιτική ιδιότητα . Λόγω του χαρακτήρα  του επαγγέλματός μου ως δημοσίου δικαστικού λειτουργού και του ασυμβίβαστου με  θέσεις  Αντιπεριφειάρχη , Προέδρου ΠΕ.ΣΥ κλπ] , για είκοσι περίπου χρόνια   προσέφερα τις  υπηρεσίες μου χωρίς καμιά   υλική ανταμοιβή . Εχω όμως  την τεράστια  ηθική ανταμοιβή  να  αναλογίζομαι την εικόνα  της  Λακωνίας του  2000 και να βλέπω αυτήν  του 2020 . Διαχειρίστηκα , εντός και εκτός Ελλάδος , το πιο ποιοτικό, το πιο σημαντικό και συνάμα το πιο ευαίσθητο  κεφάλαιο της Πελοποννησου, δηλαδή την ιστορία, τον πολιτισμό, το περιβάλλον,  την παιδεία , όλα όσα  την προσδιορίζουν ως  ΜΥΘΙΚΗ . Η  Πελοπόννησος  ήδη   κατέλαβε   παγκοσμίως θέση στους είκοσι  επώνυμους ποιοτικούς  προορισμούς . Το ότι κάτι έκανα κι εγώ  γι αυτό, αποτελεί την ανταμοιβή μου για   είκοσι ετών  υπηρεσία  στο κοινό συμφέρον. Πιστεύω και ελπίζω σε  μια δυνατή αυτοκυβερνούμενη Πελοπόννησο , όπως και κάθε άλλη Περιφέρεια,   που   από τα θεμέλια του ιστορικού , πολιτιστικού και φυσικού της αποθέματος    , θα  αναδειχθεί σε  τόπο καινοτομίας,  παιδείας , επενδύσεων και γενικά  ανάπτυξης   δράσεων   και ευημερίας ελευθέρων ανθρώπων  στα πλαίσια της Ευρώπης. Της Ευρώπης  που είναι η μεγάλη μας πατρίδα,  το  υπαρξιακό και ιστορικό μας  καταφύγιό .
Δηλώνω ακόμη  ότι σ αυτή τη συνεχιζόμενη και οξυνόμενη  κρίση  που κλυδωνίζει τη χώρα μας  και ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό   νότο ,   κρίση που απειλεί την  ενοποίηση και ενδυνάμωση της Ευρώπης στη προσπάθειά της να αντιπαρατάξει τις πολιτιστικές και  ανθρωπιστικές της αξίες  στα  κύματα των οικονομικών  και πνευματικών επιδρομών , κρίση που  αφήνει κερκόπορτες σε  φαντάσματα του παρελθόντος,  σε ψευδαισθήσεις του μέλλοντος και σε αριστεροδεξιά εκμορφώματα ,  τα οποία πληρώνουμε με υποθήκευση της   ζωής μας  ,  παραμένω  κι εγώ , υπεύθυνη  στρατιώτης  στην έπαλξη   «του κοινού καλού και δίκαιου .
Κλείνω με την ευχή και τη βεβαιότητα  στις  τριπλές  εκλογές  του 2019  να πρυτανεύσει  η   ωριμότητα, η  σωφροσύνη  και ο κοινός νους  , η πατρίδα μας να απαλλαγεί από τους  « ανεκπαίδευτους ,  τους μάγκες και  τους  σαλτιμπάγκους « που υποτιμούν  και περιφρονούν  τους Ελληνες  και καθηλώνουν   την  Ελλάδα στη μιζέρια των αριστερών ψευδαισθήσεων , του λαϊκισμού  και του αμετανόητου  κρατικισμού . Είμαι  βέβαιη  ότι οι  υπεύθυνες   πολιτικές δυνάμεις που σύντομα  θα αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας, θα ξεπεράσουν  τα  λάθη και τα παθήματα, θα εμπιστευθούν τους πολίτες, θα συμμαζέψουν το Δημόσιο ,  θα   αποποινικοποιήσουν  την επιχειρηματικότητα, θα  αποκαταστήσουν  την Ελλάδα  σε  αυτό που   την προσδιόρισε ιστορικά , δηλαδή  ως  παγκόσμιο  κέντρο επιστημών, πανεπιστημίων και   παιδείας, [ η μη κατάργηση του άρθρο 16  του Συντάγματος  ισοδυναμεί με πνευματική , οικονομική και κοινωνική  καταστροφή ] και  θα κτίσουν   τη σύγχρονη και υπεύθυνη   Ελλάδα ,παγκόσμιο τόπο καινοτομίας , παιδείας , επιστημών και πολιτισμού .