Πέμπτη
18
Απρίλιος
TOP

Κι όμως οι… τόκοι στοίχισαν περισσότερο από το έργο!!! Η Οικονομική Επιτροπή όρισε δικηγόρο για να χειριστεί υπέρογκες απαιτήσεις εργολάβου από την Περιφέρεια

Στον ορισμό δικηγόρου προέβη η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου στη συνεδρίασή της ο οποίος θα αναλάβει τη νομική υποβοήθηση της Περιφέρειας σχετικά με την πληρωμή αναδόχου ενός έργου του οποίου -όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε- “οι τόκοι στοίχισαν περισσότερο από τον αρχικό προϋπολογισμό του”.

Το θέμα παραμένει ανοιχτό -νομικά, αλλά και διοικητικά- καθώς διερευνάται η υπευθυνότητα, αφ’ ενός για την απαίτηση εκ μέρους του εργολάβου υπέρογκων αποζημιώσεων από την Περιφέρεια, και αφ’ ετέρου για την καθυστέρηση που υπήρξε όσον αφορά τις διαδικασίες στο σύνολό τους.

Σημειώνεται ότι για το θέμα αυτό, η αρμόδια υπηρεσία της Περιφερειακής Ενότητας έχει από την πλευρά της εκφράσει αντιρρήσεις για τις πιο πολλές από τις απαιτητές πληρωμές, ενώ ο εργολάβος έχει δικαιωθεί με αποφάσεις του Διοικητικού Εφετείου της Τρίπολης και του Συμβουλίου της Επικρατείας.