Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κορωνοϊός: Η Ελλάδα «έσπασε το φράγμα» των 4.000 κρουσμάτων – Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες

Τα κρούσματα κοροναϊού στην Ελλάδα έσπασαν το φράγμα των 4.000, καθώς πλέον είναι 4.007 στο σύνολο, σύμφωνα με την τελευταία  καταμέτρηση του ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερο προβληματισμό προκαλεί το γεγονός πως από τα 24 νέα κρούσματα που ανακοινώθηκαν σήμερα, τα 18 είναι εισαγόμενα πράγμα που σημαίνει πως ο κίνδυνος μετά το άνοιγμα των πυλών εισόδου στη χώρα μας παραμένει «ζωντανός».

Οι επιστήμονες προτείνουν εκτεταμένη χρήση μάσκας – θυμίζουμε ότι έγινε ξανά υποχρεωτική στα σούπερ μάρκετ για πελάτες και εργαζόμενους– αλλά και συνεχή ενημέρωση των πολιτών, καθώς διαπιστώνουν ότι ο ιός επιταχύνει τον ρυθμό του σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ταυτόχρονα κυβέρνηση και επιστήμονες δεν αποκλείουν την ανακοίνωση νέων μέτρων σε περίπτωση που ο αριθμός κρουσμάτων ξεφύγει.

Γαργαλιάνος: Καθοριστικές οι επόμενες εβδομάδες για το τι θα δούμε τον Αύγουστο

«Είμαστε στο σημείο όπου έχει αρχίσει η μεγάλη ανησυχία για τα εγχώρια ορφανά κρούσματα. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι καθοριστικές για να δούμε το θα γίνει τον Αύγουστο», αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος, πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Λοιμώξεων και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων για τον νέο κοροναϊό.

Προσθέτει ότι οι εστίες που προς το παρόν ανησυχούν την επιστημονική κοινότητα είναι η αύξηση στη Β. Ελλάδα (γειτνίαση με χώρες με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο), και κυρίως στη Θεσσαλονίκη, αλλά και την Αττική. «Αν αρχίσουμε να καταγράφουμε αύξηση κρουσμάτων και σε περιοχές όπου δεν είχαμε κανένα ή ένα με δύο κρούσματα τότε θα σημάνει συναγερμός», αναφέρει ο κ. Γαργαλιάνος. Ερωτηθείς για το όριο του συναγερμού, είπε ότι «το βασικότερο είναι η καταγραφή κρουσμάτων σε περιοχές της χώρας, ασχέτως αριθμού».
Πηγή:in.gr