Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Κόπηκε το πρώτο καρπούζι θερμοκηπίου στην Τριφυλία

Ξεκίνησε αυτές τις ημέρες η συγκομιδή του πρώτου καρπουζιού στα θερμοκήπια της Τριφυλίας, ενώ εκτιμάται ότι ο μεγάλος όγκος, το υπαίθριο καρπούζιθα αρχίσει να κόβεται μετά τις 20 Μαΐου.

Όπως μας ανέφερε ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας Αντώνης Παρασκευόπουλος, μιλώντας στο Gargalianoionline, η συγκομιδή καρπουζιού θερμοκήπια της Τριφυλίας ξεκίνησε τις τελευταίες ημέρες του Απριλίου από την περιοχή της Τερψιθέας, και συγκεκριμένα από τον παραγωγό Παναγιώτη Αδαμόπουλο, με την απόδοση (ανά στρέμμα) να είναι ικανοποιητική. Τις τελευταίες ημέρες σε εξέλιξη είναι η συγκομιδή στον Αγρίλη και στο Λαγκουβάρδο, με την ποιότητα να είναι πολύ καλή.

Όσον αφορά τα καρπούζια σε χαμηλή κάλυψη, ανέφερε πως η συγκομιδή θα ξεκινήσει μέχρι τις 20 Μαΐου. Ο κ. Παρασκευόπουλος τόνισε πως από αυτά που έχουν σκεπαστεί με δίχτυα προστασίας οι ζημιές, λόγω των καιρικών συνθηκών, αγγίζουν το 55%, στα υπόλοιπα χωρίς δίχτυα προστασίας υπήρξαν μεγαλύτερες ζημιές. Επιπλέον, σημείωσε πως έχει έλθει σε επαφή με τον επόπτη ΕΛΓΑ, κ. Ηλιόπουλο, και οι παραγωγοί σε συνεργασία με τους κατά τόπους ανταποκριτές του ΕΛΓΑ θα πρέπει να συνεργασθούν ώστε αν γίνει αναγγελία να υποβάλουν αιτήσεις.

Ο κ. Παρασκευόπουλος συστήνει στους παραγωγούς να επισκέπτονται καθημερινά τις φυτείες και να ελέγχουν για προσβολές τα φυτά, και συγκεκριμένα την ανθράκωση, μια ύπουλη μυκητολογική ασθένεια, από τη θιαφαστένια, τις κάμπιες και τις μελίγκρες. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, αν οι καλλιεργητές εντοπίσουν προσβολές, σε συνεργασία με το γεωπόνο τους θα πρέπει να προβαίνουν στις αναγκαίες επεμβάσεις με εγκεκριμένα σκευάσματα, σύμφωνα με τις οδηγίες τις ετικέτας.

www.gargalianoionline.com