Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Κ. Ακινόσογλου (Δ/ντρια COVID Κλινικής στο Ρίο) στο BEST – Τα ξεχωριστά μηνύματα, πότε θα αποσυμπιεστεί… η κατάσταση (video)

Με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον ενδιαφέρον τα όσα τόνισε μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης BEST η Παθολόγος-Λοιμωξιολόγος και Διευθύντρια της Κλινικής COVID στο Νοσοκομείο του Ρίου, Καρολίνα Ακινόσογλου. Στα κύρια σημεία της τοποθέτησής της:

  • είναι σαφώς πιο σφοδρό το δεύτερο κύμα, έχουμε αποκτήσει μια μεγαλύτερη εμπειρία και οργάνωση. Σίγουρα πιεζόμαστε πολύ περισσότερο όλοι μας και το Νοσοκομείο στο Ρίο έχει πιεστεί αρκετά, αλλά δεν βιώνουμε τις καταστάσεις όπως τις αντίστοιχες που βιώνουν οι συνάδελφοί μας στη Β. Ελλάδα. Είμαστε σε ένα 60-70% πληρότητα.
  • Σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ είχαμε τη δυνατότητα να διπλασιάσουμε τις κλίνες και να ανοίξουμε επιπλέον κλίνες ΜΕΘ. Ευελπιστούμε πως τα χειρότερα δεν έρχονται, αλλά είμαστε προετοιμασμένοι.
  • Έγινε πιο εμφανές τώρα πως νοσηλεύονται και άτομα χωρίς υποκείμενα νοσήματα στις ΜΕΘ. Δεν είναι ευάλωτες μόνο οι ευπαθείς ομάδες αλλά και νέοι άνθρωποι δεν είναι άτρωτοι, μπορεί να νοσήσουν βαριά, να καταλήξουν σε ΜΕΘ, να διασωληνωθούν, πρέπει να προσέχουμε όλοι ανεξαιρέτως.
  • Ένας περιορισμός αυτό που θα φέρει θα είναι μια μείωση της διασποράς. Αυτό θα το δούμε 15 ημέρες μετά την έναρξη του lockdown, αλλά για να έχεις μια παγίωση αυτής της κατάστασης και μια σταθεροποίηση χρειάζεσαι άλλες 15 ημέρες. Και δεν φθάνει αυτό πολλές φορές. Δηλαδή, θα δούμε την αποσυμπίεση του συστήματος υγείας βδομάδες, μετά το timing που θα φθάσουμε στην κορυφή της καμπύλης
  • Όλοι είμαστε το ΕΣΥ. Συνιστώ συμμόρφωση, όλοι κουραστήκαμε, υπομονή, ψυχραιμία, σύνεση και αισιοδοξία. Αναπόφευκτα και αυτό θα τελειώσει. Αρκεί να μας βρει όλους μαζί.