Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή των συμπληρωματικών στοιχείων για το Λιμάνι Μαραθόπολης

Σήμερα εκπνέει η προθεσμία για την αποστολή των συμπληρωματικών στοιχείων από τους αρμόδιους φορείς (Δήμος – Περιφέρεια – Λιμενικό Ταμείο) προκειμένου να αξιολογηθεί η πρόταση για την ανάπτυξη του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης.

Από την πλευρά του Δήμου το μοναδικό έγγραφο το οποίο εκκρεμούσε ήταν απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων (ΑΕΠΟ), σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην ειδική συνεδρίαση για το θέμα του αλιευτικού καταφυγίου Μαραθόπολης, με τον κ. Κατσίβελα να «τρέχει» τις διαδικασίες την προηγούμενη εβδομάδα.

Από την πλευρά του, το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας ενέκρινε την σύναψη της Προγραμματικής Σύμβασης και εκκρεμεί(;) η έγκριση από την Αποκεντρωμένη.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το έγγραφο της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας και Θάλασσας, του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αξιολόγησης Δήμος, Περιφέρεια και Λιμενικό Ταμείο μέχρι αύριο, Πέμπτη 25 Οκτωβρίου, έπρεπε να ενεργήσουν για να εξασφαλίσουν τα συμπληρωματικά στοιχεία που ζητούνται. Σε διαφορετική περίπτωση η αξιολόγηση της πρότασης δεν θα προχωρήσει και θα απορριφθεί.

Αυτό που δεν γνωρίζουμε ακόμα είναι αν μπορεί να εξασφαλιστεί κάποια –επιπλέον- παράταση, σε περίπτωση που δεν έχουν εξασφαλιστεί τα συμπληρωματικά στοιχεία, μιας και ήταν αρκετά.

gargalianoionline.gr