Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Λουπέν: Βγήκε στο Netflix η πρώτη νέα σπουδαία σειρά του 2021

Από τις περιπέτειες του Arsène Lupin, ο ευγενής λωποδύτης Assane Diop θέλει να πάρει εκδίκηση για τον πατέρα του για μια αδικία που προκάλεσε μια πλούσια οικογένεια.

Πηγή έμπνευσης του σεναρίου είναι φυσικά οι 60 ιστορίες του Maurice Leblanc, ενώ οι βαθμολογίες είναι ήδη θετικές, με τους κριτικούς να κάνουν λόγο για την “πρώτη νέα σπουδαία σειρά του ’21”.

Λουπέν: Βγήκε στο Netflix η πρώτη νέα σπουδαία σειρά του 2021

Το πρώτο μέρος της γαλλικής σειράς μας έδωσε πέντε επεισόδια, με το δεύτερο να αναμένεται να έρθει μέσα στον Απρίλιο. Σε περίπτωση που το κοινό “αγκαλιάσει” τη σειρά, είναι δεδομένο πως θα δούμε και περισσότερα επεισόδια στο άμεσο μέλλον. Δημιουργός είναι ο George Kay του Criminal: UK και του Killing Eve, σε συνεργασία με τον François Uzan. Τα τρία πρώτα επεισόδια της σειράς έχει σκηνοθετήσει ο Louis Leterrier του “Dark Crystal: Age of Resistance”.

Κακή εντύπωση προκάλεσε πάντως το γεγονός ότι το τρέιλερ ήταν “ντουμπλαρισμένο” στα αγγλικά, με τους διαλόγους στη σειρά να ακούγονται πάντως κανονικά, στη γαλλική γλώσσα.

Για την ιστορία, ο Λουπέν είναι ένας ευφυής, δαιμονιώδης και ασύλληπτος “αριστοκράτης” λωποδύτης, με ιπποτικούς τρόπους που διατηρεί ταυτόχρονα και ευγενή αισθήματα, ένας Ρομπέν των Δασών της Μπελ Επόκ. Τα μυθιστορήματα με ήρωα τον Αρσέν Λουπέν άρχισαν να εκδίδονται το 1905 για το περιοδικό “Τα ξέρω όλα” (Je sais tout), σημειώνοντας πρωτοφανή επιτυχία και πλέον έχουν μεταφραστεί στις περισσότερες γλώσσες. Σε ένα από τα μυθιστορήματα της σειράς, ο Λουπέν αντιμετωπίζει τον Σέρλοκ Χολμς.

Πηγή έμπνευσης του δημοσιογράφου στο επάγγελμα, Leblanc, θεωρείται ο γάλλος αναρχικός Μαριούς Ζακόμπ (1879-1954), ο οποίος απασχολούσε συχνά τις Αρχές στις αρχές του 20ού αιώνα με τις διάφορες “απαλλοτριώσεις” του, αλλά τον διέκρινε υψηλή αίσθηση του χιούμορ και γενναιοδωρία προς τα θύματά του. “Για να καταστρέψεις ένα αποτέλεσμα πρέπει πρώτα να καταστρέψεις τις αιτίες του. Αν υπάρχει κλεψιά είναι μονάχα γιατί υπάρχει πλεόνασμα απ’ τη μια πλευρά και λιμός απ’ την άλλη” έλεγε ο ίδιος άλλωστε στην απολογία του.

πηγή: news247.gr