Σάββατο
20
Απρίλιος
TOP

Μάκαρη στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ στο Δήμο Καλαμάτας

Την υποψηφιότητα του Μανώλη Μάκαρη και του συνδυασμού «Ανοιχτός Δήμος Ενεργοί Πολίτες» θα στηρίξει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο Καλαμάτας. Η απόφαση αυτή ήρθε μετά από πολλές συζητήσεις και αρκετές… συγκρούσεις στο εσωτερικό των τοπικών οργάνων του κόμματος. Τελικά η γενική συνέλευση των Οργανώσεων Μελών Δήμου Καλαμάτας του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε με πλειοψηφία περίπου 70%-30% υπέρ της εκ νέου στήριξης του Μανώλη Μάκαρη, απόφαση που δεσμεύει όσους κομματικούς δραστηριοποιούνται αυτοδιοικητικά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το ρεπορτάζ, κατά τη διάρκεια της κλειστής διαδικασίας που προηγήθηκε, υπήρξαν και διαφωνίες με την επιλογή αυτή, αλλά και συζήτηση για πιθανή στήριξη άλλων υποψηφίων, όπως του Βασίλη Κοσμόπουλου ή της Τόνιας Κουζή, προτάσεις που τελικά δεν τελεσφόρησαν.

Η απόφαση στήριξης του Μανώλη Μάκαρη από το ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται τυπικά να επισφραγιστεί και με έγκριση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος.

Ανακοίνωση της ΝΕ Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ

“Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο εγγύτερος προς τους πολίτες θεσμός όσον αφορά την καθημερινότητά τους. Σήμερα, που η χώρα μας βγήκε από τον καταναγκασμό των μνημονίων, και οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα διεξαχθούν με την απλή αναλογική, μπορεί να ικανοποιηθεί το αίτημα για εκδημοκρατισμό της Τ.Α. με ουσιαστικές συμμετοχικές διαδικασίες, για επίλυση των προβλημάτων στη βάση της συναίνεσης, της σύγκλισης των απόψεων και τις πραγματικές ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, χωρίς στείρες αντιπαραθέσεις μεταξύ παρατάξεων και προσώπων. Μια νέα δημοτική αρχή με ισχυρή βούληση και όραμα για την πόλη, μπορεί να δώσει πολύτιμες διεξόδους:

Να προτάξει ασπίδα κοινωνικής προστασίας δίνοντας  την αναγκαία προτεραιότητα στις παρεχόμενες υπηρεσίες· να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής σε κάθε γειτονιά και χωριό του Δήμου μας· να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία από τον κίνδυνο του φασισμού που επιχειρεί να σηκώσει κεφάλι.

Ο Δήμος Καλαμάτας μπορεί και πρέπει να δει τα συσσωρευμένα προβλήματα, που αφήνει πίσω της η διακυβέρνηση και το σύστημα Νίκα, ώστε να δώσει τις κατάλληλες απαντήσεις. Με σαφή πεποίθηση ότι οι εκλογές στην τοπική αυτοδιοίκηση αποτελούν μια βαθιά πολιτική διαδικασία, η κοινή Γενική Συνέλευση των Οργανώσεων Καλαμάτας, Θουρίας και Αρφαρών του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τις δημοκρατικές διαδικασίες που προβλέπονται από το καταστατικό μας, επανεπιβεβαιώνει την στήριξη του κόμματος στο συνδυασμό «Ανοιχτός Δήμος – Ενεργοί Πολίτες», με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιατρό Μανώλη Μάκαρη. Είμαστε βέβαιοι πως πρόκειται για μια πρόταση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, ικανή να πετύχει τη νικηφόρα ανατροπή στα αυτοδιοικητικά δεδομένα του Δήμου Καλαμάτας”.