Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Μάρλις Πέτερσεν: Η Γερμανίδα υψίφωνος με την εντούρο που καλλιεργεί ελιές στην Κορώνη

Η γερμανίδα διεθνούς φήμης σοπράνο Μάρλις Πέτερσεν ηρθε για πρώτη φορά πριν από πολλά χρόνια στην Ελλάδα για διακοπές και επισκέφθηκε την Κέρκυρα. Από τότε πάντα ήθελε να αποκτήσει σπίτι στην Ελλάδα. Και το απέκτησε. Δύο φορές.

Για μια δεκαετία νοίκιαζε σπίτι στο Παγκράτι με θέα την Ακρόπολη και τον Λυκαβηττό. Πρόσφατα ωστόσο έχτισε σπίτι λίγο έξω από την Κορώνη. Όποτε ξεκλέβει χρόνο έρχεται εδώ, στο ησυχαστήριό της, για να αναζωογονηθεί.
«Έχει ωραία φύση, ήλιο και θάλασσα που είναι για μένα πολύ σημαντική. Οι άνθρωποι είναι πολύ ανοιχτοί. Μπορείς αμέσως να διαπιστώσεις ότι είναι πολύ φιλόξενοι. Η φύση είναι μαγική. Το νερό, ο αέρας είναι πολύ δυνατά στοιχεία. Εξίσου σημαντική είναι η ηρεμία που αποπνέει το περιβάλλον. Σαν να σου λέει η φύση να ησυχάσεις, να ηρεμήσεις».

Για μια δεκαετία νοίκιαζε σπίτι στο Παγκράτι και πρόσφατα έχτισε σπίτι λίγο έξω από την Κορώνη. Η Ελλάδα είναι το βενζινάδικό μου, λέει
«Το όνομα Μάρλις είναι λίγο πολύ άγνωστο εδώ, αλλά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα», λέει η γερμανίδα υψίφωνος Μάρλις Πέτερσεν. «Ούτως ή άλλως οι περισσότεροι καταλαβαίνουν το Αμαρυλλίς, που είναι υπέροχο όνομα. Γι αυτό φύτεψα εδώ μπροστά στο σπίτι μια αμαρυλίδα, για να μου θυμίζει την ωραία αυτή ιστορία».

Η υψίφωνος που καλλιεργεί ελιές
Η Πέτερσεν, όπως αναφέρει σε δημοσίευμά της η DW, δηλώνει λάτρης της ελιάς, τόσο του δέντρου όσο και του σπόρου. Για το λόγο αυτό έχει στο κτήμα της σχεδόν 80 ρίζες και ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει λάδι με την επωνυμία Diva´s Elixir, όνομα με κάποια δόση ειρωνείας. Ποια ντίβα θα διέθετε άλλωστε μηχανή εντούρο, με την οποία εξερευνά την ευρύτερη περιοχή;

«Είναι εντυπωσιακές οι μορφές που παίρνει ο κορμός μέσα στα χρόνια. Ο καρπός προορίζεται είτε για τη βρώση, είτε για λάδι. Στο κτήμα έχω μόνο ελιές για λάδι. Για μένα η ελιά είναι ελιξίριο. Εξ ου και το όνομα του λαδιού που θα μοιράζω σε φίλους. Η ετικέτα είναι έτοιμη. Τώρα απομένει να μπει το λάδι στις φιάλες».

Η ντίβα με την εντούρο
Οι κάτοικοι της περιοχής αντιδρούν με ενθουσιασμό όταν μαθαίνουν τι δουλειά κάνει: «Μου λένε “Όπερα; Α, τι ωραία!” Και είναι φυσικό γιατί εδώ στην περιοχή είναι κάτι σπάνιο».

Το ησυχαστήριο της σοπράνο στην Κορώνη
«Υπάρχει ωστόσο στη Κορώνη ένα μικρό καλοκαιρινό μουσικό φεστιβάλ. Ο διευθυντής του είχε την ευγενή καλοσύνη και μου πρότεινε να τραγουδήσω. Απάντησα ότι κανονικά είμαι εδώ για να ησυχάσω και να ξεκουράσω τη φωνή μου. Ο κόσμος όμως χαίρεται όταν μαθαίνει ότι μια τραγουδίστρια όπερας μένει εδώ. Όσοι με πλησιάζουν μου μιλούν για τη Μαρία Κάλλας, για την οποία είναι πολύ περήφανοι. Και πολύ σωστά κάνουν».

«Η Ελλάδα για μένα είναι σαν βενζινάδικο» λέει η Γερμανίδα σοπράνο
Παρά το γεγονός ότι της άρεσε η ζωή στην Αθήνα και η εξαιρετική θέα από το σπίτι της στο Παγκράτι, η Μάρλις Πέτερσεν άφησε την πολύβουη πρωτεύουσα για χάρη της Κορώνης.

Η Πέτερσεν δεν σταματά να ποστάρει τοπία από την Πελοπόννησο
«Η Ελλάδα είναι για μένα σαν βενζινάδικο» λέει. «Εδώ απολαμβάνω όσα δίνει απλόχερα η φύση γύρω μου και νομίζω ότι αυτό ενδυναμώνει το πνεύμα μου. Βοηθά στο τραγούδι, στη διάθεση, σε όλα. Και φεύγω από εδώ με την καρδιά γεμάτη», αναφέρει η σοπράνο.

Το σπίτι που έχτισε η Μάρλις Πέτερσεν φέρει τη δική της υπογραφή, μιας και επέλεξε τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις τόσο για τα δωμάτια και τους εξωτερικούς χώρους όσο και για τα κάγκελα που διακοσμούν τα παράθυρα και τη σκάλα που ανεβαίνει στον πάνω όροφο. Η υψίφωνος δεν αποκλείει να μείνει για πάντα στην Κορώνη, όταν κάποτε αποσυρθεί από το τραγούδι: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη με το σπίτι, μιας και έγινε όπως το ονειρευόμουνα. Μπορώ άνετα να φανταστώ να περνώ τα γεράματά μου εδώ στην Κορώνη»
Πηγή: iefimerida.gr