Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Μέσι: «Ποτέ δεν πίστευα ότι θα βίωνα μια πανδημία με τέτοιο αντίκτυπο…»

Ο Λιονέλ Μέσι μίλησε για τον κορωνοϊό και τις ιστορίες που άκουγε αλλά ποτέ δεν πίστευε ότι θα ζούσε κι εκείνος – «Πέρασε καιρός κατά τον οποίο αναρωτιόμασταν τι θα γίνει…» είπε, ενώ, τόνισε πως θα είναι μια νέα αρχή για όλους η επανέναρξη της LaLiga κι ας πρόκειται για την ίδια σεζόν…

Ο ηγέτης της Μπαρτσελόνα αναφέρθηκε σε όσα συμβαίνουν αυτό το διάστημα στις ομάδες, τη σταδιακή επαναφορά σε κανονικές προπονήσεις, την πανδημία, τις δικές του σκέψεις, αλλά και την ανάγκη η Μπαρτσελόνα να παραμείνει συγκεντρωμένη για να διατηρήσει το αβαντάζ στην κορυφή.

«Όταν θα παίξουμε ξανά, θα είναι σαν μια νέα αρχή. Θα έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε πριν τις διοργανώσεις και επιπλέον θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε ξανά μαζί μας κάποιους παίκτες που έλειπαν λόγω τραυματισμών. Θα είναι η ίδια σεζόν, αλλά νομίζω πως όλες οι ομάδες θα την αντιμετωπίσουν σαν κάτι διαφορετικό…» είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Αν και δεν παίζουμε πλέον δυο ματς την εβδομάδα, προπονούμαι καθημερινά όσο καλύτερα μπορώ, αν και πάλι δεν είναι όπως είχαμε συνηθίσει πριν την πανδημία. Δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό, όμως είναι η νέα κανονικότητα στην οποία οφείλουμε να προσαρμοστούμε. Γι’ αυτό και χρειαζόμαστε χρόνο προσαρμογής».

Για τη Μπαρτσελόνα είπε: «Είναι πιο σημαντικό από ποτέ να επιδείξουμε ενότητα, να μιλάμε ο ένας με τον άλλον. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε τι αφήσαμε πίσω στο χρονικό διάστημα που πέρασε, αλλά να σκεφτόμαστε τα επόμενα πράγματα, το μέλλον. Να πηγαίνουμε στις προπονήσεις μας, να βλέπουμε τους συμπαίκτες μας, να παίζουμε τα παιχνίδια. Θα είναι περίεργο στην αρχή, αλλά πρέπει να το ξανακάνουμε».

Αναφορικά με την πανδημία είχε να σχολιάσει: «Κανείς δεν θα μπορούσε να περιμένει αυτό που ζήσαμε. Υπήρχαν άνθρωποι που μιλούσαν για πανδημίες που θα μπορούσαν να επηρεάσουν τον κόσμο. Όμως, ποτέ δεν θα μπορούσα να το φανταστώ να συμβαίνει και να έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κόσμο. Δεν είναι ποτέ εύκολο να ζεις και να δουλεύεις υπό συνεχή αβεβαιότητα. Πέρασε καιρός που σκεφτόμασταν τι θα γίνει, πότε θα επιστρέψουμε, πότε θα προπονηθούμε… Πρέπει να μείνουμε απόλυτα συγκεντρωμένοι…».

πηγή: gazzeta.gr