TOP

Μέτρα για τον κορωνοϊό: Τέλος οι παρελάσεις- Και η στρατιωτική και οι μαθητικές

Ένα από τα μέτρα που πρόκειται να ανακοινώσει σήμερα η κυβέρνηση θα είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του thetoc, η ματαίωση της στρατιωτικής και των μαθητικών παρελάσεων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, είχε απαντήσει σε συνέντευξή σε σχετική ερώτηση ότι υπάρχει ενδεχόμενο να μην γίνουν οι μαθητικές παρελάσεις για την 25η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση δεν αποκλείεται να ανακοινώσει επίσης μέτρα που αφορούν στη λειτουργία των ναών.

Διαδοχικές συσκέψεις του Κ. Μητσοτάκη για τα νέα μέτρα

Στις 12:30 ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στις 11:30 με τους περιφερειάρχες στους οποίους θα γίνει ενημέρωση από τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια, την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμεως, τον γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκο Χαρδαλιά και τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα με στόχο το συντονισμό κυβέρνησης – αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση του ιού.

Στις 17:00 ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σύσκεψη με τον υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη, με βασικό αντικείμενο την ακτοπλοϊκή σύνδεση με Ιταλία και αν πρέπει να ληφθούν νέα μέτρα.

Αργότερα το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ, σε χρόνο κοντά στα δελτία ειδήσεων, ο πρωθυπουργός θα κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό, όπου θα ενημερώσει συνολικά για τις δράσεις της κυβέρνησης και την κατάσταση όπως διαμορφώνεται.

πηγή: thetoc.gr