Σαφές μήνυμα στην Τουρκία έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε προς την Άγκυρα ότι η παρανομία δεν γεννά δίκαιο! «Όλοι είναι μαζί μας και έχουν απορρίψει την συμφωνία Τουρκίας – Λιβύης», είπε ακόμα.

Με τον πιο επίσημο τρόπο και σε αυστηρό τόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενώπιον του Προέδρου της Σερβίας Αλεξάντερ Βούτσιτς έστειλε μήνυμα στην Τουρκία και τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Η ήπια στάση της Ελλάδας δεν πρέπει να παρερμηνεύεται», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα. Υπογράμμισε πως η παρανομία δεν γεννά δίκαιο και πρόσθεσε: «Διαθέτουμε τα μέσα και τη βούληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας. Το σύνολο της διεθνούς κοινότητας τάσσεται υπέρ της Ελλάδας και απορρίπτει το σύμφωνο Τουρκίας -Λιβύης. Έχουμε ισχυρούς συμμάχους που το έχουν καταδικάσει», τόνισε ο πρωθυπουργός.

Στο πλευρό της Ελλάδας η Σερβία

Την ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου στρατηγικής συνεργασίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Σερβίας στις κοινές δηλώσεις του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τόνισε πως η Σερβία υποστηρίζει την Ελλάδα πλήρως για τα θαλάσσια σύνορά της. Και υπογράμμισε πως η Σερβία θα υποστηρίξει την Ελλάδα και στη διεκδίκηση της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα. 

newsit.gr