TOP

Μήνυμα Παυλόπουλου στην Άγκυρα από τον Μυστρά – Eκδηλώσεις μνήμης για την Άλωση της Πόλης

Νέο μήνυμα προς την Άγκυρα έστειλε από τον Μυστρά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος παρέστη  στις εκδηλώσεις μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση 566 χρόνων από την Άλωση της Πόλης.

Θέλουμε την Ειρήνη με την Τουρκία, αλλά είμαστε ανυποχώρητοι ως προς την υπεράσπιση του Διεθνούς Δικαίου, τόνισε ο Προκόπης Παυλόπουλος, με την ευκαιρία της σημερινής επετείου της Άλωσης της Πόλης.

«Είμαστε κατ’ εξοχήν υπέρμαχοι της Ειρήνης και της Φιλίας μεταξύ των Λαών. Είμαστε όμως, όπως είναι αυτονόητο, εξίσου υπέρμαχοι αλλά και ανυποχώρητοι εγγυητές, έναντι πάντων, του πραγματικού θεμελίου της Ειρήνης, που δεν είναι άλλο από τον πλήρη και ειλικρινή σεβασμό της Διεθνούς και της Ευρωπαϊκής Νομιμότητας, στο σύνολό τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εκδηλώσεις μνήμης για την επέτειο της Άλωσης της Πόλης

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στον Ανδριάντα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης ενώ επισκέφτηκε και τον Αρχαιολογικό χώρο του Μυστρά.

«Εμείς, οι Έλληνες, οφείλουμε να συνειδητοποιούμε ότι το Βυζάντιο και ο Βυζαντινός Πολιτισμός όχι μόνο δεν υπήρξαν μέρος του Μεσαίωνα αλλά, όλως αντιθέτως, συνθέτοντας ιδανικά τα δεδομένα του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού, του Πολιτισμού της Παιδείας και του Θάρρους, καθώς και της Αρχαίας Ρώμης των Θεσμών και του Νόμου, έριξαν τον «σπόρο» της Αναγέννησης. Και μαζί, τον «σπόρο» του κοινού μας Ευρωπαϊκού Πολιτισμού» ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.