Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Μαθητές από την Κύπρο, τη Γαλλία, την Ιταλία, τη Γερμανία και τη Βουλγαρία στο Δημαρχείο Καλαμάτας

Το Δημαρχείο επισκέφθηκαν και συναντήθηκαν με το Δήμαρχο, αντιπροσωπείες από το 3ο Γυμνάσιο Καλαμάτας και Γυμνάσια της Κύπρου, της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Γερμανίας και της Βουλγαρίας, που επισκέπτονται την Καλαμάτα στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+.
Ο Δήμαρχος καλωσόρισε τα παιδιά και τους καθηγητές, εκφράζοντας τη χαρά του για την επίσκεψή τους στην Καλαμάτα και επαινώντας το 3ο Γυμνάσιο για τη φιλοξενία. Τα ενημέρωσε δε για την πόλη, την κατάσταση και τις προοπτικές της, τονίζοντας πως η Καλαμάτα είναι σε ανοδική πορεία, παρά την κρίση. Ο Π. Νίκας είπε ότι πρόκειται για πόλη ελκυστική, νεανική, με 100 σχολεία, σχολές Πανεπιστημίου και ΤΕΙ, στην οποία καθημερινά κινούνται περί τους 100.000 άνθρωποι. Αναφέρθηκε, ακόμη, στα ποιοτικά αγροδιατροφικά προϊόντα της περιοχής μας, όπως οι ελιές Καλαμάτας, που είναι γνωστές ανά τον κόσμο, καθώς και το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.
Επίσης, έκανε λόγο για το κτήριο του νέου Δημαρχείου, το οποίο ψύχεται και θερμαίνεται με τη βοήθεια της γεωθερμίας, γεγονός που μειώνει το κόστος σημαντικά. Γι’ αυτό το «πράσινο» κτήριο, ο Δήμος Καλαμάτας έλαβε δύο βραβεία.
Ο τίτλος της δράσης του προγράμματος Erasmus+, στην οποία συμμετέχουν τα ανωτέρω σχολεία, είναι: «Ας καλλιεργήσουμε την ειρήνη, μέσω της παγκόσμιας αδελφοσύνης». Ο Π. Νίκας, λαμβάνοντας αφορμή απ’ αυτόν, ευχήθηκε τα παιδιά της Ευρώπης και όλου του κόσμου να αναπτύξουν δεσμούς αγάπης και αδελφοσύνης. Προέτρεψε, επίσης, τα παιδιά να διαλέξουν το επάγγελμα που τους αρέσει και ευχήθηκε να είναι ευτυχισμένα στη ζωή τους.
Στο Δήμαρχο προσφέρθηκε δώρο εκ μέρους Γυμνασίου του Φράιμπουργκ Γερμανίας. Μετά δε από πρόσκληση του Π. Νίκα , μαθητές και καθηγητές επισκέφθηκαν το γραφείο του, όπου φωτογραφήθηκαν και τους προσφέρθηκαν χυμοί και αναμνηστικά.