Τετάρτη
24
Απρίλιος
TOP

Μεταστέγαση δημόσιων υπηρεσιών στην Καλαμάτα

Συνάντηση με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Νικόλαο Παπαθεοδώρου, είχε η Βουλευτής Μεσσηνίας Παναγιώτα Κοζομπόλη στις 08-01-2018 στην Πάτρα.

Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν στην πορεία  μετεγκατάστασης των Υπηρεσιών Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μεσσηνίας, σε κτίρια του Δημοσίου. Συγκεκριμένα δρομολογείται η μετεγκατάσταση του Δασαρχείου Καλαμάτας και των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης που στεγάζονται σε μισθωμένα κτίρια στην οδό Ύδρας και στην οδό Αθηνών αντίστοιχα,  στο κτίριο του  άλλοτε Ινστιτούτου Ελαίας, στην οδό Λακωνικής, ιδιοκτησίας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. Η μετεγκατάσταση των παραπάνω υπηρεσιών είναι επιβεβλημένη για εξοικονόμηση δαπανών από την αξιοποίηση κτιρίων του Δημοσίου, αλλά και για την καλύτερη διάταξη και λειτουργία των συγκεκριμένων υπηρεσιών, καθότι το συγκεκριμένο κτίριο έχει μεγάλο εμβαδόν.

Επιπλέον συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καλύτερη και αποτελεσματικότερη λειτουργία των υπηρεσιών που ανήκουν στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.