Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

“Μετωπική” Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή – Σύγκρουση σε υψηλούς τόνους

Χαρακτήρα άτυπης έναρξης προεκλογικής περιόδου προσέλαβε από την πρώτη στιγμή η εξελισσόμενη στη Βουλή συζήτηση σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών για την oικονομία και τις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς εν όψει της επικείμενης τυπικής εξόδου από το τρίτο μνημόνιο.

Οι πολιτικοί αρχηγοί διασταυρώνουν τα ξίφη τους μέσα σε κλίμα έντονης φόρτισης, που επιβαρύνθηκε πολύ περισσότερο τα τελευταία 24ωρα.

Από το βήμα της Βουλής δίνεται συνέχεια στη σύγκρουση με επίκεντρο τη βία, ειδικά μετά τις επιθέσεις σε βάρος του Γιάννη Μπουτάρη, τις… ακτιβιστικές ενέργειες του Ρουβίκωνα που έχουν προκαλέσει έντονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, ενώ την τελευταία στιγμή προστέθηκαν και οι απειλές της αναρχικής συλλογικότητας κατά του Κ.Μητσοτάκη.

Αντικείμενο κριτικής έχει γίνει και το περίφημο «ολιστικό σχέδιο για την ανάπτυξη» που η κυβέρνηση έδωσε στη δημοσιότητα, αλλά ακόμα και η απλή ανάγνωσή του προκάλεσε έντονη κριτική ότι πρόκειται για ευχολόγιο χωρίς συγκεκριμένες προβλέψεις ακόμα και για μείζονα ζητήματα.

Στο πλαίσιο αυτό ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως «εμείς βγάζουμε τη χώρα από τα μνημόνια» με τον Κυρ. Μητσοτάκη να σημειώνει «κάθαρση οι κάλπες» και τη Φ. Γεννηματά να «ζητά εκλογές».