Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Με επιτυχία συνεχίζονται οι δράσεις ενημέρωσης από το Λιμεναρχείο της Πύλου (pics)

Πριν από λίγες ημέρες απεστάλησαν τα ενημερωτικά φυλλάδια που έχουν εκπονηθεί από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος & Ελληνικής Ακτοφυλακής (σε Ελληνική και Αγγλική γλώσσα) με φόντο τον επικείμενο εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος – που είναι η 5η Ιουνίου – και με πληροφορίες προς τους πολίτες για τις δικές τους ενέργειες για καθαρές θάλασσες. Μήνυμα, το «η συμμετοχή όλων μας είναι σημαντική για την προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος της χώρας μας».

Σήμερα προστέθηκαν σε αυτή την κατεύθυνση και στις δράσεις του Λιμεναρχείου της Πύλου και τα όσα εξελίσσονται στο πλαίσιο του – εγκεκριμένου από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων – εκπαιδευτικού προγράμματος “Προσέχω – Μαθαίνω – Νοιάζομαι”, το οποίο εκπονείται εδώ και επτά χρόνια με πρωτοβουλία του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος & Ελληνικής Ακτοφυλακής.

Έτσι, στελέχη της Λιμεναρχείου της Πύλου πραγματοποίησαν ενημερωτικές ομιλίες απευθυνόμενα στους μαθητές της περιοχής. Με διαδραστικό τρόπο και με παρουσιάσεις, οι οποίες πλαισιώνονταν από αντίστοιχο υλικό ειδικά διαμορφωμένο για παιδιά, έγινε η δράση που ως απώτερο σκοπό είχε αφενός την εμπέδωση βασικών κανόνων ασφαλείας των θαλάσσιων αθλημάτων και των ψυχαγωγικών αθλητικών δραστηριοτήτων στη θάλασσα, αφετέρου την προστασία της ανθρώπινης ζωής και τη μείωση των ατυχημάτων και των πνιγμών στη θάλασσα.