Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Με κάθε λαμπρότητα ο εορτασμός της Πολιούχου Κορώνης Παναγίας Ελεήστριας

Την Προστάτιδά της, Παναγιά Ελεήστρια εόρτασε σήμερα με κάθε μεγαλοπρέπεια η Κορώνη. Η παμμεσσηνιακή εορτή ξεκίνησε με την τέλεση του Όρθρου και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Ακολούθησε Δέηση ενώπιον της Θαυματουργού Εικόνος και Τρισάγιο στις προτομές του Εθνομάρτυρος Επισκόπου Κορώνης Γρηγορίου Μπίστη και του αειμνήστου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσοστόμου Δασκαλάκη.

Ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας δήλωσε: «Η Κορώνη εορτάζει την Προστάτιδά της Παναγιά Ελεήστρια σε μια περίοδο, όπου η ανθρωπότητα δοκιμάζεται από την πανδημία. Ας την ικετεύσουμε να μας απαλλάξει σύντομα από αυτήν και να χαρίζει υγεία και δύναμη σε όλο τον κόσμο. Στους συντοπίτες μου Κορωναίους εύχομαι από καρδιάς Χρόνια Πολλά και η Μεγαλόχαρη να τους χαρίζει κάθε καλό».

Στον εορτασμό παρέστησαν ο Δήμαρχος Παναγιώτης Καρβέλας, οι Βουλευτές Γιάννης Λαμπρόπουλος, Περικλής Μαντάς και Μίλτος Χρυσομάλλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Στάθης Αναστασόπουλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Τάσος Σαρδέλης, Αντιδήμαρχοι, Δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και πλήθος κόσμου.

Την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής τίμησαν επίσης το Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Σγράπας, το Κεφαλόβρυσο Χώρας και το Ρωμύρι Μεσοποτάμου. Εχθές, Πέμπτη 6 Μαΐου 2021, τελέσθηκε στους ως άνω Ιερούς Ναούς ο Εσπερινός, με τον Δήμαρχο Πύλου-Νέστορος Παναγιώτη Καρβέλα να δίνει το παρόν στο Προσκύνημα της Σγράπας.  Ο εορτασμός ολοκληρώθηκε σήμερα Παρασκευή, με την τέλεση της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας.