TOP

Με… μέτρο τα επόμενα βήματα – Πως βλέπουν οι ειδικοί την εξέλιξη της πανδημίας

Συγκρατημένα αισιόδοξος για τη συνέχεια της πανδημίας και την πορεία των κρουσμάτων του κορωνοϊού, δήλωσε παρεμβαίνοντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης Best με τον Θέμη Κανελλόπουλο, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.
Ο κ. Εξαδάκτυλος, επεσήμανε πως αυτή τη στιγμή, έχει ανοίξει ένα «παράθυρο» το οποίο πρέπει εκμεταλλευτούμε, τονίζοντας εμφατικά, πως δεν είναι βέβαιο ότι όλα τα βήματα θα γίνονται προς τα μπρος…
Σ’ αυτήν την κατεύθυνση άλλωστε, επεσήμανε πως χρειάζεται ακόμη, πολλή προσοχή και εστίασε στο ζήτημα των εμβολιασμών, που θα καθορίσουν σε ένα μεγάλο ποσοστό την εξέλιξη ενός ενδεχόμενου, τρίτου κύματος. «Έχουμε την αίσθηση του επικείμενου κινδύνου ενός τρίτου κύματος, καθώς ακόμη είμαστε στην ύφεση του δευτέρου και γι’ αυτό, πρέπει να είμαστε όλοι, πολύ προσεκτικοί ακόμη», ανέφερε ο κ. Εξαδάκτυλος και συνέχισε. «Αν καταφέρουμε να επιμηκύνουμε το χρόνο που θα συναντήσουμε το τρίτο κύμα και έχουμε εμβολιάσει ένα σημαντικό ποσοστό, θα είμαστε σε καλό σημείο».
Χαρακτηριστικά, ήταν όσα σημείωσε και για την καινούρια μετάλλαξη, καθώς ήδη υπάρχουν 27 περιπτώσεις στην Ελλάδα, καθώς και στην πιθανότητα, η χώρα μας, να ξεπεράσει σε ταχύτητα εμβολιασμών το Ισραήλ, με το στοίχημα να αφορά στο να εμβολιαστούν όσο περισσότεροι γίνεται μέχρι τα μέσα Μαρτίου.