Παρασκευή
26
Απρίλιος
TOP

Με τον Ευκλή στα καλντερίμια της Μάνης και στο σπήλαιο Βατσινίδη, στην παραλία του Φονέα

Στα πετρόκτιστα καλντερίμια της Μάνης εξόρμησαν  την Κυριακή 21 Ιουνίου, οι φυσιολάτρες του Συλλόγου Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας ”Ο Ευκλής” σε έναν ακόμη ξεχωριστό περιηγητικό περίπατο.

Με οδηγό τον μόνιμο κάτοικο και μέλος του συλλόγου Σταύρο Ασημάκο οι εξήντα δυο λάτρεις της φύσης ξεκίνησαν από την Καρδαμύλη, ανηφόρησαν στο Πετροβούνι, απόλαυσαν την δροσιά στο Λοσνί, θαύμασαν το όμορφο χωριό Προάστιο και κατηφόρισαν τέλος μέχρι την παραλία του Φονέα για το θαλασσινό τους μπάνιο, αφού πρώτα εξερεύνησαν την σπηλιά Βατσινίδη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, σε αυτήν την εξόρμηση ευχάριστη νότα ήταν οι οκτώ μικροί περιηγητές, ηλικίας από 6 έως 14 ετών, όπου χάρηκαν μαζί με τους γονείς τους όλη την διαδρομή των 6.800 μέτρων και υποσχέθηκαν, ότι θα ξανα συμμετάσχουν στην επόμενη εξόρμηση.

Το Σάββατο η εκδήλωση δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων

Το Σάββατο 27 Ιουνίου, στις 7:30 μ.μ., ο δραστήριος σύλλογος διοργανώνει εκδήλωση δωρεάν ανταλλαγής βιβλίων με τίτλο: ”Βιβλία που ζητούν, να αγαπηθούν πάλι από την αρχή!”.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο των γραφείων του καλαματιανού συλλόγου, τέρμα Αριστομένους 56, αρχή Πάρκου Ο.Σ.Ε.