Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Με 4 ευρώ το κιλό έφυγαν για Ιταλία 60 τόνοι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο του ΑΣ Μεταμόρφωσης Λακωνίας

Μεγάλη πράξη πώλησης έξτρα παρθένου ελαιολάδου πραγματοποίησε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ΑγροΤύπου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης Λακωνίας. Συγκεκριμένα, όπως μας ανέφερε ο γραμματέας του Συνεταιρισμού, κ. Σωτήρης Τσιριγώτης «πουλήσαμε συνολικά δυο βυτία έξτρα παρθένου ελαιολάδου, φετινής εσοδείας σε Ιταλό έμπορο στην τιμή των 4 ευρώ το κιλό».

Πρόκειται για έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, οξύτητας 0,3, μονοποικιλιακό, Κορωνέικο.

Συνολικά, σύμφωνα με τον κ. Τσιριγώτη, ο Συνεταιρισμός Μεταμόρφωσης θα έχει φέτος μια παραγωγή της τάξης των 600-700 τόνων ελαιολάδου, Κορεωνέικου, ενώ πέρσι η παραγωγή δεν ξεπέρασε τους 550 τόνους.

Σημειώνεται ότι η συγκεκριμένη περιοχή, όπως μας εξήγησε ο κ. Τσιριγώτης, «δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από τα καιρικά φαινόμενα, με αποτέλεσμα η παραγωγή να αναμένεται αυξημένη, σε σχέση με πέρσι».

Υπενθυμίζεται ότι στην περιοχή της Λακωνίας έχουν καταγραφεί για το ελαιόλαδο φετινής εσοδείας τιμές έως και 4,10 ευρώ το κιλό, ενώ τις τελευταίες ημέρες δεν υπήρχαν αξιόλογες πράξεις άνω των 3,90 ευρώ το κιλό. Το σημαντικό, βέβαια, είναι ότι το ενδιαφέρον των Ιταλών για ελληνικό προϊόν αναζωπυρώνεται, γεγονός που αναμένεται να ξεκολλήσει τη ζήτηση και ενδεχομένως να επιδράσει περαιτέρω θετικά στις τιμές του παραγωγού.

www.agrotypos.gr