Τρίτη
30
Απρίλιος
TOP

Με 6 οδηγούς η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας στην 40η Ανάβαση Πορταριάς

Η Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Καλαμάτας θα συμμετέχει με 6 οδηγούς στην 40η Ανάβαση Πορταριάς, που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο με διοργανώτρια τη Λέσχη Αυτοκινήτου Βόλου.

Οι οδηγοί που θα αγωνιστούν είναι:

  • Αθανάσιος Γαλανόπουλος με CITROEN SAXO κατηγορίας Α6,
  • Γεώργιος Κωνσταντακόπουλος με MITSUBISHI LANCER EVO IX κατηγορίας Ν4,
  • Θεοδώρα Χόνδρου με FORD SIERRA COSWORTH κατηγορίας Ε12,
  • Σωτήριος Σπυρόπουλος με MITSUBISHI LANCER EVO IX κατηγορίας FST,
  • Νικόλαος Παπαδόπουλος με FORD ESCORT MK2 κατηγορίας FSA , και
  • Παναγιώτης Ηλιόπουλος με FERRARI CHALENGE κατηγορίας FSA.

Στα του αγώνα, όπως προβλέπεται από τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού που ισχύουν αυτή τη στιγμή, θα πραγματοποιηθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Η 40η Ανάβαση Πορταριάς είναι ο δεύτερος αγώνα τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και φέτος …«μεγάλωσε», με το συνολικό μήκος να φτάνει πλέον τα 4,7 χιλιόμετρα, έγινε πιο τεχνική έχοντας ως σκοπό να προσφέρει στους συμμετέχοντες, μεγαλύτερες συγκινήσεις και περισσότερη οδηγική ευχαρίστηση στη μαγευτική τοποθεσία του Πηλίου.

Το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου, 08:00 – 11:00 θα διεξαχθεί ο τεχνικός έλεγχος των αυτοκινήτων στον προαύλιο χώρο του Ξενοδοχείου Xenia Palace στην Πορταριά και στις 12:00 θα ξεκινήσουν οι επίσημες χρονομετρημένες δοκιμές, έως τρία σκέλη.

Η εκκίνηση της διαδρομής θα γίνει από το parking της Αγίας Τριάδας Άνω Βόλου και ο τερματισμός (flying) παραμένει ο ίδιος με τα προηγούμενα χρόνια.

Την Κυριακή, 6 Σεπτεμβρίου, στις 10 π.μ., θα διεξαχθούν τα δύο σκέλη του αγώνα. Ο δρόμος το Σάββατο 5 Σεπτεμβρίου θα κλείσει στις 11:00 από την διασταύρωση Άλλης Μεριάς έως και το πέρας των δοκιμών (περίπου στις 18:00) και για την Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου από τις 09:00 το πρωί έως και το πέρας του αγώνα (περίπου στις 15:00). Εναλλακτική διαδρομή προς τα υπόλοιπα χωριά του Πηλίου, μέσω Αγριάς – Δράκειας – Χανίων.