Πέμπτη
28
Μάρτιος
TOP

Μητσοτάκης: “Εκλογές μία ώρα αρχύτερα, να τελειώνουμε πια”

Να καταργήσει τα μέτρα περικοπής των συντάξεων και μείωσης του αφορολόγητου, που η ίδια έχει ψηφίσει, καλεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, διευκρινίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει μια τέτοια πρωτοβουλία.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/10155756943397725/

«Αν ο κ. Τσίπρας εννοεί αυτά που λέει, ότι δεν υπάρχουν δεσμεύσεις για την επόμενη μέρα μετά τα μνημόνια, ας ξεψηφίσει ο ίδιος τα νέα μέτρα ύψους 5,2 δισ. ευρώ, τα οποία ψήφισε» υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. «Εμείς θα τον στηρίξουμε σε αυτήν την περίπτωση, διότι εμείς δεν ψηφίσαμε ποτέ αυτά τα μέτρα, μην το ξεχνάμε» συμπλήρωσε.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτήρισε «γραφική» την προσπάθεια κυβερνητικών στελεχών να παρουσιάσουν τη Νέα Δημοκρατία και τον ίδιο ως ακροδεξιό. Πολύ περισσότερο, όπως είπε, που «ο κ. Τσίπρας συγκυβερνά με την ακροδεξιά, υπήρξε ο μεγάλος “χορηγός” της και συμπορεύθηκε με τη Χρυσή Αυγή, για να ρίξει την προηγούμενη κυβέρνηση».

Ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και στηλιτεύοντας κυρίως τη στάση της στο Μακεδονικό, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε: «Αυτό που ζούμε είναι ένας θίασος του παραλόγου, ένας τραγέλαφος. Το μόνο που ενώνει ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ είναι το πάθος τους και η αγάπη τους για τις καρέκλες της εξουσίας. Έχουν πάρει διαζύγιο από την κοινωνία. Μόνη λύση οι εκλογές το συντομότερο δυνατό».

«Σήμερα, περισσότερο παρά ποτέ, οι Έλληνες δεν πιστεύουν πια στα ψέματα. Δεν πιστεύει κανείς όταν ο κ. Τσίπρας λέει ότι τα μνημόνια τελειώνουν, όταν ξέρουμε ότι έρχονται και άλλα δυσβάσταχτα μέτρα που αυτός τα υπέγραψε, εμείς δεν τα υπογράψαμε και όταν ξέρουμε ότι έχουμε δεσμευτεί σε ένα πλαίσιο εποπτείας για πολλά χρόνια ακόμη» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Από τα βέλη του κ. Μητσοτάκη δεν ξέφυγε ούτε ο Πάνος Καμμένος, ενώ χαρακτήρισε τη στάση της συγκυβέρνησης στο θέμα της ΠΓΔΜ ως «τραγέλαφο».

«Όταν βλέπουμε αυτόν τον “τραγέλαφο” -γιατί μόνο έτσι μπορώ να το χαρακτηρίσω- μια κυβέρνηση δύο κυβερνητικών εταίρων, που το πρωί μας λέει ο κ. Καμμένος θα ρίξει τον κύριο Τσίπρα και το βράδυ μας λέει, όχι, θα πορευτούν μαζί μέχρι τέλους, είναι συνυπεύθυνοι και οι δύο. Διότι πήραν την εξουσιοδότηση της Βουλής να πάνε να υπογράψουν τη συμφωνία των Πρεσπών, κόντρα στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να προσθέσει:

«Εμείς το λέμε παντού και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, μακεδονική γλώσσα και μακεδονική εθνότητα δεν αναγνωρίζουμε. Τώρα χρειάζεται μία μεγάλη πολιτική αλλαγή. Να ξεφύγουμε από αυτό το νοσηρό κλίμα μιας χώρας η οποία σέρνεται, μιας χώρας χωρίς ελπίδα, που διώχνει τα νέα παιδιά. Αυτά θα αλλάξουν την επόμενη μέρα. θα μειώσουμε τους φόρους, θα κάνουμε επενδύσεις για να δώσουμε δουλειά στα νέα παιδιά» είπε ο κ. Μητσοτάκης .

Κατά τη διάρκεια της σύντομης ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στα μεγάλα έργα υποδομής στο νησί, ενώ επεσήμανε ότι η Ιόνια Οδός που ολοκληρώθηκε, ήταν έργο, της Νέας Δημοκρατίας, καθώς όπως είπε οι συμβάσεις παραχώρησης ξεκίνησαν από τη ΝΔ.

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε την αναγκαιότητα της συμμετοχής στην ανάπτυξη και του ιδιωτικού τομέα, ενώ ζήτησε να διεξαχθούν εκλογές άμεσα.

«Πρέπει να βάλουμε σε μεγάλη ρότα αυτή τη χώρα. Χωρίς ανάπτυξη δεν πάμε πουθενά. Ακούω τον κ. Τσίπρα να πανηγυρίζει με το χρέος, για τη συμφωνία που πέτυχε. Το ιδιωτικό χρέος όμως μεγαλώνει. Οι οφειλές μεγαλώνουν. Το δικό σας χρέος αυξάνεται και στις εφορίες και στα ασφαλιστικά ταμεία. Εμείς θα μιλήσουμε και γι’ αυτό το χρέος. Εμείς θα δώσουμε ρεαλιστική ελπίδα και προοπτική σε έναν τόπο που αναζητά εναγωνίως ένα καλύτερο αύριο. Εκλογές μία ώρα αρχύτερα, να τελειώνουμε πια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης, κλείνοντας την ομιλία του.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, έφτασε στη Λευκάδα, στις 11.00 το πρωί, όπου έκανε καταρχήν βόλτα στην κεντρική αγορά της Λευκάδας και συνομίλησε με πολίτες και επαγγελματίες της πόλης.

Ακολούθως επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Φανερωμένης, όπου τον υποδέχθηκε ο ηγούμενος αρχιμανδρίτης Νικηφόρος, ενώ μετέπειτα έφτασε στα γραφεία της ΝΟΔΕ, όπου μετά τον σύντομο χαιρετισμό δέχτηκε από μέλη του κόμματος δώρα, μεταξύ των οποίων και ένα λευκαδίτικο κέντημα.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην παραλία, στο Νυδρί, όπου συζήτησε με τους ντόπιους καταστηματάρχες και από εκεί με σκάφος μεταφέρθηκε στο Βαθύ Μεγανησίου.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ