Σάββατο
27
Απρίλιος
TOP

Μητσοτάκης: Ούτε ανασχηματισμός, ούτε εκλογές -Τι έγινε στον Εβρο, γιατί άνοιξα τα δημοτικά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκαθάρισε ότι δεν σκέφτεται ούτε ανασχηματισμό ούτε εκλογές ενώ παράλληλα εξήγησε γιατί αποφάσισε να ανοίξει τα δημοτικά σχολεία, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR και στη δημοσιογράφο, Μάρα Ζαχαρέα.

«Γιατί και για ποιο λόγο να κάνω εκλογές; Επειδή προηγούμαστε; Η κοινωνία μάς περιβάλει με εμπιστοσύνη, γιατί πιστεύει ότι δεν είμαι τακτικιστής. Πήρα εντολή 4ετίας» είπε και χαρακτήρισε την συζήτηση «τελείως ανεύθυνη». Οσο για τον ανασχηματισμό; «Ούτε για ανασχηματισμό βλέπω. Κάποια στιγμή θα γίνει, αλλά δεν είναι επί του παρόντος. Η κυβέρνηση έχει βρει το βηματισμό της και δουλεύει καλά».

Πρόκειται για την πρώτη τηλεοπτική συνέντευξη μετά την άρση των μέτρων για την πανδημία του κορωνοϊού. Ο κ. Μητσοτάκης, επέλεξε να δώσει την συνέντευξη, την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας της εστίασης, ενώ παράλληλα ανακοινώθηκε ότι ανοίγουν ξανά τα δημοτικά σχολεία, οι παιδικοί και βρεφονηπιακού σταθμοί. Αλλά και την ώρα που ο Αλέξης Τσίπρας ανακοίνωνε το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Λίγη ώρα πριν ο κ. Τσιόδρας είχε ανακοινώσει μόλις 4 νέα κρούσματα και έναν θάνατο στην Ελλάδα.

Μητσοτάκης για κορωνοϊό: Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη οριστικά
«Ο κίνδυνος δεν έχει περάσει ακόμη οριστικά προχωράμε σε λελογισμένη χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης ξεκινώντας στην συνέντευξη.

«Έχουμε καταφέρει να περιορίσουμε στο ελάχιστο τα περιστατικά, αλλά θέλω να τονίσω ότι ο κίνδυνος ακόμα δεν έχει περάσει οριστικά» ανέφερε ο πρωθυπουργός. Ωστόσο τόνισε ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας.

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και τα αφήσαμε πίσω μας όλοι μαζί, υπογράμμισε, και ευχαρίστησε όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών.

«Τα δύσκολα τα έχουμε αφήσει πίσω μας και θέλω με την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλους τους Έλληνες που άκουσαν τις συμβουλές των ειδικών. Άλλαξαν τις συμπεριφορές τους, άλλαξαν τις ζωές τους» είπε ο πρωθυπουργός και προσέθεσε: «Δεν θα μπορούσαμε να έχουμε αυτή την εθνική επιτυχία εάν δεν είχαμε δουλέψει όλες και όλοι μαζί, και αυτό είναι μια σημαντική παρακαταθήκη για τη χώρα».
Πηγή: iefimerida.gr

Βίντεο: Δείτε την συνέντευξη Μητσοτάκη στο Star