Πέμπτη
25
Απρίλιος
TOP

Μητσοτάκης: Τα καταφέραμε! Πάνω από 70 δισ. στην Ελλάδα (video)

Ικανοποιημένος για τον μεγάλο συμβιβασμό μετά τη μαραθώνια Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε τα ξημερώματα της Τρίτης (21.07.2020) από τις Βρυξέλλες, ο πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα θα πάρει περισσότερα από 70 δισ. ευρώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε λόγο για μια ιστορική συμφωνία, που δίνει στις Ευρωπαϊκές χώρες και στην χώρα μας σημαντικότατους πόρους. “Ήταν ένας εύλογος και δίκαιος συμβιβασμός. Καταλήξαμε σε μια ιστορική συμφωνία”, είπε.

Μια συμφωνία που όπως είπε δίνει την αφορμή και την ευκαιρία ώστε οι χώρες να δώσουν βάση στην πράσινη οικονομία και άλλους τομείς και αποτελεί μια παρακαταθήκη για το μέλλον

“Πετύχαμε τελικά σήμερα να έχουμε δρομολογήσει μια πολύ φιλόδοξη αντίδραση, μια αντίδραση που απαντά στο συμμετρικό σοκ που προκαλεί σε όλες τις οικονομίες η πανδημία. Νομίζω ότι είναι μια αντίδραση που δείχνει ότι η Ευρώπη ακούει τη βοή των επικείμενων γεγονότων. Οι περιστάσεις μάς ορίζουν και οι επιλογές μας τελικά μάς καθορίζουν και σήμερα η Ευρώπη έδειξε ότι μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Απαντά με ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισ. ευρώ και με ένα προϋπολογισμό για τα επόμενα 7 έτη ύψους 1,074 τρισ. ευρώ”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Για την Ελλάδα για χρήματα είναι 72 δισ. ευρώ, και θα εκταμιευθούν την επόμενη εξαετία για επενδύσεις και μεταρρυθμίσεις. Τα χρήματα αυτά, είπε ο πρωθυπουργός “θα τα διαχειριστούμε με ευθύνη και σύνεση για την παραγωγική ανασυγκρότηση”.

https://www.facebook.com/kyriakosmitsotakis/videos/299520994526326/

www.newsit.gr