Παρασκευή
29
Μάρτιος
TOP

Μια ακόμη τιμητική διάκριση για τον Μεσσήνιο Δρ Περικλή Παπαδόπουλο – Για την ανάπτυξη του προγράμματος TechEdSat-8

Μια ακόμη κορυφαία διάκριση για τον Μεσσήνιο Καθηγητή Αεροδιαστημικής Δρ Περικλή Παπαδόπουλο. Η ανάπτυξη της νέας αποστολής TechEdSat-8 που φέρει την υπογραφή του ιδίου και της ομάδας του λαμβάνει πέρα από την επιστημονική αναγνώριση και την αναγνώριση από την τοπική κοινωνία του Σαν Χοσέ.

Ο Δήμαρχος Sam Liccardo παρέδωσε ένα σημαντικό βραβείο στην τεχνολογική εκπαιδευτική δορυφορική ομάδα για τα επιτεύγματά τους και την πιο πρόσφατη παρουσίαση του TechEdSat-8. Το μέλος του Συμβουλίου, Peralez, αναγνώρισε τις προσπάθειες και τη σπουδαιότητα αυτού του επιτεύγματος και κάλεσε τον Δρ Περικλή Παπαδόπουλο να αποδεχθεί την απονομή του επαίνου εξ ονόματος του προγράμματος TechEdSat στο κρατικό πανεπιστήμιο του San Jose.

Η τελετή επαίνων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 26 Φεβρουαρίου στο Δημαρχείο. Το βραβείο έλαβε ο Δρ. Παπαδόπουλος και ο Δρ Marcus Murbach, παρουσία του Jaye Bailey, Αντιπροέδρου για Οργανωτική Ανάπτυξη & Στρατηγικές Πρωτοβουλίες στο SJSU. Στην τελετή απονομής του βραβείου συμμετείχαν όλα τα μέλη της ομάδας TechEdSat-8: Ali Guarneros Luna, Elias T. Reyes, Austin Tanner, Alejandro Salas, Cedric Priscal, Nicolas S. Williams, Reine Dominque Ntone, Bernardo Soriano-Gama, Ο Ramiro RosilaMares, ο Roberto Rosila, ο Nanci Solomon, ο Robert Bruce και ο Zachary M. Hughes.

Στον έπαινο που στην συνέχεια παρουσιάστηκε στον Δρ. Παπαδόπουλο από τον συμβούλιο της Περιφέρειας και τον Δήμαρχο Liccardo αναφερόταν μεταξύ άλλων:

ΕΧΟΝΤΑΣ ΥΠΟΨΗ: Το πρόγραμμα Τεχνολογικής Εκπαίδευσης για το Δορυφόρο που ιδρύθηκε από τους καθηγητές μηχανικών του κράτους του San José Marcus Murbach και τον Δρ Περικλή Παπαδόπουλο, επιτρέπει στους μαθητές να εκτελούν δορυφορικά πειράματα με τους μηχανικούς της NASA Ames και

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΤΙ: Το πρόγραμμα τεχνολογικής εκπαίδευσης μέσω δορυφόρου ξεκίνησε τον πρώτο δορυφόρο σε τροχιά τον Οκτώβριο του 2012 και επανεμφανίστηκε στην ατμόσφαιρα τον Μάιο του 2013, το πείραμα αυτό ήταν μια μεγάλη επιτυχία που ώθησε μια σειρά δορυφορικών πειραμάτων και

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΤΙ: Την 31η Ιανουαρίου 2018 ο 8ος δορυφόρος τέθηκε σε τροχιά με σκοπό τη βελτίωση της αντίληψης του μικρού ωφέλιμου φορτίου και

ΕΚΤΙΜΩΝΤΑΣ ΟΤΙ: Το Κολλέγιο Μηχανικών του Κρατικού Πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ έχει κάνει σπουδαία βήματα στο πρόγραμμα σπουδών της Aerospace επιτρέποντας στους σπουδαστές και το προσωπικό της NASA Ames να βελτιώσουν τις δορυφορικές τεχνολογίες.

Ο Δρ Περικλής Παπαδόπουλος απευθύνθηκε στο συμβούλιο και ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και συμβούλιο της Περιφέρειας και δήλωσε ότι:

“Η σειρά TechEdSat nano-sat είναι μια δεκαεξαδική / πολυετής συλλογική προσπάθεια μεταξύ του Κολλεγίου Μηχανικών του Πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ και της NASA Ames. Το πρόγραμμα προέρχεται από τον επικεφαλής τεχνολόγο της NASA, Dr. John Hines και υλοποιήθηκε ενώ το διαχειρίζεται ο Dr. Marcus Murbach σε στενή συνεργασία μαζί μας στο Τμήμα Μηχανικών Αεροδιαστημικής. Έχουν συμμετάσχει αρκετές γενιές φοιτητών και νέων επαγγελματιών που αποτελούν το αύριο του εργατικού δυναμικού σε αυτόν τον ταχέως αναπτυσσόμενο και συναρπαστικό τομέα. Έχουμε την τιμή να αποδεχθούμε αυτόν τον έπαινο εξ ονόματος του κρατικού πανεπιστημίου του Σαν Χοσέ, του Κολεγίου Μηχανικών Davidson, του Τμήματος Μηχανικών Αεροδιαστημικής – των συναδέλφων μας από το Ερευνητικό Κέντρο Ames της NASA στο Silicon Valley – καθώς και των πολλών φοιτητών και αποφοίτων που συμμετείχαν».

Ο Δήμαρχος του Σαν Χοσέ Sam Liccardo τιμά τον Δρ. Περικλή Παπαδόπουλο για λογαριασμό της ομάδας TechEdSat.

Από την τελετή απονομής για το πρόγραμμα TechEdSat στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαν Χοσέ

Η Ομάδα TechEdSat-8 στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σαν Χοσέ

Από την ανάπτυξη του TechEdSat-8 στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 31 Ιανουαρίου 2019

Η τιμητική διάκριση