TOP

Μια σπουδαία γιορτή αθλητισμού στο Διαβολίτσι – Ισόπαλο το φιλικό με την Εθνική Ενόπλων

Έναν αγώνα ιδιαίτερης σημασίας φιλοξένησε χθες το γήπεδο «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», όπου ο ΑΟ Διαβολιτσίου υποδέχτηκε την Εθνική ομάδα Ενόπλων Δυνάμεων για έναν φιλικό αγώνα. Ένα παιχνίδι γιορτή για το χωριό,  που έγινε σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα, κι αποτέλεσε ένα δυνατό τεστ τόσο για το συγκρότημα του Αλέξη Μαντζούνη όσο και την Εθνική Ενόπλων.

Ο χαρακτήρας της εκδήλωσης ήταν φιλανθρωπικός και στο πλαίσιο αυτό, ο αθλητικός Όμιλος Διαβολιτσίου θα προσφέρει το ποσό των 200 ευρώ στον πατέρα Κωνσταντίνο Ανδρικόπουλο  για το φιλόπτωχο ταμείο της Ενορίας, καλώντας όλους όσοι το επιθυμούν να συμμετέχουν με την δική τους προσφορά.

«Είναι μεγάλη τιμή για το σωματείο, το Δήμο, το χωρίο για όλους μας να έρχεται στο Διαβολίτσι η Εθνική Ενόπλων. Στις δύσκολες στιγμές που διανύει η χώρα μας όσον αφορά τα εθνικά θέματα, χαιρόμαστε   που τα παιδιά είναι εδώ κοντά μας και χαιρόμαστε να τα βλέπουμε να αγωνίζονται με το εθνόσημο στο στήθος. Όλοι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για οτιδήποτε χρειαστεί η πατρίδα μας», είπε κατά την σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος του ΑΟΔ, Ιωάννης Κωνσταντάρας.

Στο ημίχρονο του αγώνα έγιναν οι απονομές τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα που πρόσφεραν και προσφέρουν στο τόπο και στον σύλλογο του ΑΟΔ, με πρώτη αυτή στην εκπρόσωπο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αρχικελευστή Βασιλική Κοντούζα. Την απονομή της πλακέτας έκανε ο εκπρόσωπος του Δήμου Οιχαλίας κ. Δημητρακόπουλος.

Εν συνεχεία, η εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Άμυνας απένειμε τιμητική πλακέτα στον εκπρόσωπο του Δήμου Οιχαλίας, στον εκπρόσωπο του Α.Ο. Διαβολιτσίου, γραμματέα, Βασίλη Χαρίτση, στον πρόεδρο της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Μεσσηνίας, Βασίλη Σπηλιώτη καθώς και στον Κώστα Βεργή, εμπνευστή της εκδήλωσης και πρώην μέλος του Δ.Σ. του Α.Ο.Δ. και νυν της «Καλαμάτας».

Ο Αθλητικός Όμιλος  Διαβολιτσίου τίμησε τον  Βασίλη Βούζα. Την απονομή έκανε ο γραμματέας, Βασίλης Χαρίτσης.

Ο υποσμηναγός εκπρόσωπος ΑΣΑΕΔ κ. Καραβίτης απένειμε τιμητική πλακέτα στον αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας, Στάθη Αναστασόπουλο.

Το παρών έδωσε και ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΜ, Αριστείδης Σταθόπουλος.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ

  • Η εκπρόσωπος του υπουργού Εθνικής Άμυνας κ. Νίκου Παναγιωτόπουλου, Αρχικελευστής Βασιλική Κοντούζα είπε: «Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο πλαίσιο κοινωνικών εκδηλώσεων για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό στηρίζει την τοπική κοινωνία. Παρευρεθήκαμε εδώ για να στηρίξουμε τον Αθλητικό Όμιλο Διαβολιτσίου στην προσπάθειά του για την ενίσχυση του τόπου σας. Ελπίζουμε και ευχόμαστε να υπάρχουν και άλλες εκδηλώσεις στο μέλλον και διοργανώσεις, φυσικά τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα».
  • Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, Στάθης Αναστασόπουλος, είπε: «Η ομάδα των Ενόπλων Δυνάμεων να έρχεται στον Αθλητικό Όμιλο Διαβολιτσίου είναι κάτι πολύ σημαντικό. Θέλω διά των εκπροσώπων, παρισταμένων, του υπουργού να τον ευχαριστήσουμε γι’ αυτή την κίνηση και να ευχηθούμε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνάει η χώρα, να έχουν δύναμη όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και να καταφέρουν να διαχειριστούν αυτή την κρίση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Με ειρηνικό, θα έλεγα, και αυτό βγαίνει από την ισχύ των Ενόπλων Δυνάμεων. Είναι ευκολότερο να γίνει ειρήνη όταν έχουμε ισχύ και δεν χρειάζεται ο πόλεμος. Δεν χρειαζόμαστε πόλεμο, αλλά πρέπει να διασφαλίσουμε τα συμφέροντα του έθνους και νομίζω ότι αυτήν την περίοδο γίνεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.»

Παράλληλα είπε: «Ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας, θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα δώσουμε βοήθεια στις αθλητικές ομάδες. Μέχρι τώρα έχουμε ρίξει το βάρος στο Εθνικό και Επαρχιακό Δίκτυο όλου του νομού το οποίο είχε τα κακά του χάλια. Ακόμα δεν έχει φανεί η δουλειά, αλλά είναι σε εξέλιξη. Θα βελτιωθεί.

Βεβαίως αρχίζουμε με τον αθλητισμό. Είναι η σειρά του! Θα έχουμε πολύ καλές παρεμβάσεις σε όλη την περιοχή. Άλλωστε το γήπεδο της ΕΠΣΜ είναι σε εξέλιξη και θα δημοπρατηθεί πολύ σύντομα.»

 

  • Για την πρωτοβουλία του ΑΟ Διαβολιτσίου μίλησε στο Best, ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ «Καλαμάτας», ο Κώστας Παπασταμάτης: «Είναι μία πρωτοβουλία του ΑΟ Διαβολιτσίου που προσκάλεσε την Εθνική Ενόπλων Ποδοσφαίρου στην οποία είμαι μέλος κι εγώ, λόγω της διπλής ιδιότητας που έχω και σαν στρατιωτικός, αλλά ερχόμενος και σαν αντιπρόεδρος της «Καλαμάτας». Καταγωγή του προέδρου μας είναι από εδώ, κι έχουμε ξεκινήσει μια διαδικασία συνεργασιών και στα αθλητικά αλλά και στα πολιτιστικά δρώμενα.

Τέτοιες πρωτοβουλίες τονώνουν το τοπικό ενδιαφέρον κι έρχεται και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας να τονώσει το φρόνημα λόγω και των δύσκολων ημερών. Πραγματικά ευχαριστούμε την τοπική κοινωνία, ήταν και με πρωτοβουλία του Κώστα Βεργή, που είναι και φίλος μας και θα ακολουθήσουν κι άλλες δράσεις παρόμοιες.»

Επί τη ευκαιρία ο κ. Παπασταμάτης αναφέρθηκε στην ένταξη του κ. Βεργή στο διοικητικό σχήμα της «Μαύρης Θύελλας»: «Εδώ και ένα μήνα περίπου αποτελεί μέλος του ΔΣ και τον καλωσορίζουμε και επίσημα στη μεγάλη αυτή ομάδα.»

  • O Α’ Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Οικονομίδης, ο οποίος στο παρελθόν υπήρξε πρόεδρος της ΕΠΣ Μεσσηνίας, είπε για την εκδήλωση που φιλοξένησε ο σύλλογος: «Θεωρούμε ότι τέτοιες εκδηλώσεις πρέπει να γίνονται και γιατί δίνουμε την ευκαιρία στα παιδιά του χωριού μας, εδώ στην ομάδα μας, να έρθει σε επαφή με παίκτες ανώτερων κατηγοριών, να γνωριστεί με παίκτες που πιθανόν να συναντηθούν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και είναι για τον τρόπο μας μια τιμή να κατέβει εδώ η Εθνική Ενόπλων.»

 

ΙΣΟΠΑΛΟ ΤΟ ΦΙΛΙΚΟ

Στα του αγώνα, το ματς είχε ορισμένες καλές φάσεις στο πρώτο ημίχρονο το οποίο ωστόσο έληξε δίχως σκορ. Το δεύτερο ημίχρονο είχε δυο καλές τελικές με πρωταγωνιστές τους Γκελγκέρια που άνοιξε το σκορ για το Διαβολίτσι (1-0) και τον Γαρίφαλο που ισοφάρισε για την Εθνική Ενόπλων, στον πάγκο της οποίας κάθισε ο κ. Βούζας που στο παρελθόν έχει συνεργαστεί με την «Καλαμάτα», έχοντας στο πλευρό του τον Καλαματιανό πρώην τερματοφύλακα της “Μαύρης Θύελλας” Παναγιώτη Χριστοφιλέα.

Οι συνθέσεις:

ΑΟ ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ: Δήμας, Α. Σταματελόπουλος, φωτόπουλος, Τζανετέας, Πιτσιλής, Μουλιάτος, Γκελγκέρια, Αθανασόπουλος, Μπαλόπουλος, Τσεπελέ, Κοπσοβός (11αδα) και οι Βλάχος, Θ. Σταματελόπουλος, Σεντεμέντες, Κυριακούλης, Τσουκαλάς, Χότζα, Γεωργιόπουλος.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΠΛΩΝ: Λυμπερόπουλος, Μπούζας, Μπεκατώρος, Γαρίφαλος, Σμίλτσος, Τουλουβασίλης, Κασσωτάκης, Μαλισσόβας, Νιάρος, Πρίντεζης,  Αρμενιακός (11αδα) και οι Τζανουλίνος, Καλουδιώτης, Γεωργουσόπουλος, Τσάτσαρης, Γεωργόπουλος, Καραλής.

Σίσσυ Τριάντου