Στην υποστήριξη της ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης στοχεύει η σύμπραξη του Δήμου Καλαμάτας και του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ», για την οποία υπεγράφη μνημονίου συνεργασίας στις 30 Δεκεμβρίου από τον δήμαρχο Θανάση Βασιλόπουλο και τον πρόεδρο του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρου Μπένου.
Ακολούθως σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος ανέφερε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίηση μου γι’ αυτή την προσπάθεια συνεργασίας που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες και η οποία έλαβε πριν από ένα μήνα περίπου την έγκριση του Δημοτικού μας Συμβουλίου. Σήμερα με την υπογραφή του μνημονίου, η συνεργασία μας επικυρώνεται και ενεργοποιείται.
Η αγάπη του πρώην Δημάρχου Σταύρου Μπένου για την πόλη που υπηρέτησε δεν αμφισβητείται από κανένα, όπως και κανείς δεν αμφισβητεί την συσσωρευμένη εμπειρία του Σωματείου “ΔΙΑΖΩΜΑ”.
Είμαι βέβαιος ότι με αλληλοσεβασμό και εμπιστοσύνη μπορούν να έρθουν, ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, για την αγαπημένη μας πόλη, την ανάπτυξη της οποίας υπηρετούμε».
Από την πλευρά του ο πρώην Δήμαρχος και πρόεδρος του Σωματείου «ΔΙΑΖΩΜΑ» Σταύρος Μπένος, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την εποικοδομητική συνεργασία που έχει αναπτυχθεί και για τη δυνατότητα που δίνεται μέσα από το μνημόνιο να συμβάλει με την εμπειρία και τις δυνάμεις που διαθέτει στην περαιτέρω ανάπτυξη του πολιτισμού και τουρισμού του Δήμου Καλαμάτας.
Υπενθυμίζεται ότι στόχος είναι μέσα το μνημόνιο συνεργασίας, οι φορείς που εκπροσωπούνται να επιδιώξουν από κοινού, με το βέλτιστο τρόπο, το σχεδιασμό και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου προγράμματος ολοκληρωμένης ανάπτυξης του αστικού ή/και περιαστικού χώρου της πόλης, συμπληρωματικού με το υλοποιούμενο πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α), με προοπτική είτε να ενταχθεί στο πλαίσιο του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος Πελοποννήσου 2021-2027 ή να χρηματοδοτηθεί εξ’ ολοκλήρου ή τμηματικά από διάφορες άλλες πηγές (π.χ. υπόλοιπα τρέχοντος ΕΣΠΑ, ίδια διαθέσιμα του Δήμου, πόρους του Π.Δ.Ε. κ.λπ.). Παράλληλα, στόχος μεταξύ άλλων είναι να ενισχυθεί η Καλαμάτα να αξιοποιήσει και να αναδείξει όλους τους δυνητικούς της πόρους (φυσικούς, πολιτιστικούς, κοινωνικούς), να βελτιώσει ακόμη περισσότερο την καθημερινότητα κατοίκων και επισκεπτών και να καταστεί ακόμη περισσότερο, ελκυστικότερος τουριστικός προορισμός, προς όφελος της τοπικής κοινωνίας και οικονομίας.