Παρασκευή
19
Απρίλιος
TOP

Μνημόνιο συνεργασίας Δήμου Καλαμάτας και Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο γραφείο Δημάρχου, με τη συμμετοχή του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Πελοποννήσου, Ταξιάρχου Παναγιώτη Πούπουζα, του Διευθυντή Αστυνομίας Μεσσηνίας Ταξιάρχου Ηλία Αξιοτόπουλου, του Αντιδημάρχου Γιώργου Φάβα και του αναπλ. Διευθυντή της Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργου Πετρόπουλου.

Αντικείμενο της συνάντηση ήταν το σχέδιο μνημονίου συνεργασίας, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και σε συνέχεια επαφών που είχαν πραγματοποιηθεί πριν την έναρξη της πανδημίας του κορωνοϊού. Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα έχει προσωπική άποψη και ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τόσο σε ενημέρωση που είχε κατά την παρουσία του στην Καλαμάτα, όσο και σε συνάντηση που είχε ακολουθήσει στο Υπουργείο με το Δήμαρχο και προέδρους Κοινοτήτων του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εστίασε στα προβλήματα που έχουν καταγραφεί, υπογραμμίζοντας την καλή συνεργασία με τα στελέχη της ΕΛΑΣ στην κατεύθυνση επίλυσης των θεμάτων που σχετίζονται με φαινόμενα παραβατικότητας.

Τονίζεται ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα υπάρξει εκ νέου συνάντηση, για συζήτηση επί του τελικού σχεδίου του μνημονίου, το οποίο και θα υπογραφεί μεταξύ Δήμου και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.